Actualitate

Un procuror din cadrul Parchetului Dej, exclus din magistratură

Anghel Vasile Adrian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, a fost exclus din magistratură din cauza unor abateri disciplinare.

În şedinţa din 17 septembrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis  acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Anghel Vasile Adrian, procuror în cadrul Parchetului  de pe lângă  Judecătoria Dej şi a aplicat legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor. A fost aplicată sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare. Potrivit Biroului de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul CSM, abaterea disciplinară în acest caz face referire la “manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”. 

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter