Actualitate

Ghid turistic pentru nevăzători, lansat în premieră la Cluj

Primul ghid turistic pentru nevăzători din Cluj-Napoca, a fost lansat, miercuri, în prezenţa primarului Emil Boc. Ghidul este în limbajul Braille şi a fost realizat din fonduri europene.

“Acest ghid arată dimensiunea europeană a acestui oraş, grija oraşului pentru toţi turiştii de a le pune la dispoziţie materiale informative pentru că aşa este bine pentru un oraş care se doreşte a fi Capitală Culturală Europeană şi Capitală Europeană a Tineretului”, a declarat Emil Boc.

Ghidul conţine informaţii în limbaj Braille despre istorie, superlative ale Clujului, edificii religioase, statui, palate, muzee, parcuri, alte atracţii, artă şi cultură, informaţii practice.


“Este o idee foarte bună, mă bucur că pot şi eu în sfârşit undeva să primesc informaţii printr-un material accesibil şi destul de rar se întâmplă. Probabil este primul din România şi cred că era nevoie de aşa ceva astfel încât şi noi să ne putem informa la fel ca şi persoanele văzătoare”, a declarat Emanuel Boboiu, primul beneficiar al ghidului.

A fost editat în 200 de exemplare şi dacă va fi nevoie va fi multiplicat.


Ghidul a fost realizat în colaborare cu Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca.

Valoarea proiectului a fost de aproximativ 499.000 lei, din fonduri europene, iar în urma cererii de oferte a scăzut cu 40%. Costul tipăririi ghidurilor este de 2.000 euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter