Actualitate

Şomajul în rândul tinerilor ar putea ajunge, anul acesta, la pragul de alarmă

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, vineri, că şomajul în rândul tinerilor ar putea ajunge, în 2013, la o valoare de 25 la sută, ceea ce ar reprezenta "pragul de alarmă", din cauza numărului mare de tineri absolvenţi care au început deja să solicite ajutor de şomaj.

"Probabil că, pe măsură ce tinerii absolvenţii care nu au luat bacalaureatul se vor înscrie, această cifră care a fost de 23,7 la sută, apoi a ajuns la 23,8 la sută, ar putea ajunge la 25 la sută, ceea ce este pragul de alarmă în ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor. Chiar dacă la nivel de ţară suntem sub media europeană, în ţară sunt judeţe unde şomajul tinerilor este mare, şi mă refer la zona Moldovei şi zona de sud a ţării", a spus ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Câmpeanu a adăugat că la nivelul Ministerului Muncii se încercă elaborarea unor programe menite să reducă şomajul la persoanele tinere, inclusiv pentru accesarea a cât mai multor fonduri europene prin programul "Garanţia pentru tineri", ce se va aplica din ianuarie 2014 şi care are un buget de opt miliarde de euro, la nivelul întregii Uniuni Europene.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter