Actualitate

23 de copii AU MURIT INTOXICAŢI după ce au servit o masă gratuită

23 de copii au murit intoxicaţi, săptămâna trecută, după ce au mâncat la masă preparate ce conţineau un insecticid puternic. Poliţia a aresta-o miercuri pe directoarea şcolii.

Tragedia a avut loc într-o şcoală din Bihar, în estul Indiei. Elevii, cu vârste cuprinse între patru şi 12 ani, de la şcoala din satul Gandaman, au murit intoxicaţi după ce au servit, pe 16 iulie, o masă gratuită compusă din linte, cartofi şi orez, informează Mediafax.ro.

Potrivit unui raport, întocmit de un laborator al medicinei legale şi publicat sâmbătă, mâncarea de linte, cartofi şi orez destinată elevilor acestei şcoli a fost preparată cu un ulei care conţinea un pesticid organofosforic.


"Raportul a depistat un compus organofosforic în eşantioane de ulei prelevate în şcoală, unde a fost preparat şi consumat prânzul de către copii", a declarat pentru jurnalişti un oficial de rang înalt din cadrul Poliţiei din Patna, capitala statului Bihar.

Potrivit oficialului, experţii au constat că "substanţa toxică" găsită în aceste eşantioane de ulei prezenta o concentraţie "de cinci ori mai puternică decât în reţeta comercială (a insecticidului respectiv), disponibil pe piaţă".


Alţi 24 de copii şi un bucătar, intoxicaţi şi ei, erau spitalizaţi în continuare, sâmbătă, însă medici au declarat că viaţa lor nu mai este în pericol.

Poliţia a arestat-o miercuri pe directoarea şcolii


"Directoarea a venit (...) şi am arestat-o pentru a o interoga", a spus, şeful poliţiei din districtul Saran, în statul Bihar.

Anchetatorii au percheziţionat săptămâna trecută domiciliul directoarei şcolii, care a fugit după ce au fost anunţate primele decese.


"Am găsit acasă la ea saci cu fertilizanţi şi pesticide puşi în apropierea unor saci cu cartofi şi orez", a declarat pentru AFP un poliţist.

Ultimele Stiri
abonare newsletter