Actualitate

Lumea lui Harry Potter poate fi vizitată virtual pe Google Maps

Aleea Diagon din lumea ficţională a celebrului vrăjitor Harry Potter poate fi vizitată cu ajutorul aplicaţiei Street View a Google Maps.

Fanii seriei „Harry Potter” pot să viziteze o parte din lumea celebrului vrăjitor din confortul propriului birou. Google a adăugat în aplicaţia Street View aleea Diagon (Diagon Alley) reconstituită la studiourile Warner Bros. din Londra, potrivit huffingtonpost.com.

Astfel, utilizatorii Street View pot explora principalul loc de cumpărături din universul lui Harry Potter, strada de pe care ucenicii vrăjitori se aprovizionează cu cărţi, bomboane, baghete magice şi mături zburătoare.


Pe de altă parte, cei care sunt totuşi nemulţumiţi de turul virtual pot să opteze pentru un tur organizat la studiourile Warner Bros. din Londra.

The making of «Harry Potter»


Compania Warner Bros. a decis în martie 2012 să continue să exploateze „magia” francizei „Harry Potter”, prin deschiderea platourilor unde au fost turnate filmele, deşi J. K. Rowling a pus punct aventurilor celebrului vrăjitor, iar lungmetrajele şi jocurile video au generat deja încasări de miliarde de dolari, după cum a relatat la momentul respectiv AFP.

Pentru noua sa atracţie turistică, „The making of «Harry Potter»”, gigantul american, care a produs cele opt filme din această serie, unul dintre cele mai mari succese de casă din istoria cinematografiei, a ales să facă lucrurile la scară mare, în apropiere de Londra. O suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi acoperită cu hangare, reprezentând vechile studiouri unde au avut loc filmările, adăposteşte „decorurile, accesoriile şi costumele autentice” şi poate să primească până la 5.000 de vizitatori pe zi.


Șapte romane, 7 mld. $!

Seria „Harry Potter”, de J. K. Rowling, care include şapte romane, este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, generând încasări de peste 7 miliarde de dolari.


Street View este o aplicaţie a Google Maps, disponibilă deja în 50 de ţări, care s-a dovedit a fi populară şi utilă şi în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de stradă. Aplicaţia este disponibilă şi în Google Earth şi pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter