Actualitate

Vitezoman prins cu 227 km/h pe secțiunea Câmpia Turzii-Nădășelu (A3). A rămas pieton pentru 120 de zile și a încasat o amendă usturătoare.

Un conducător auto a fost prins cu o viteză amețitoare pe tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu, de pe Autostrada Transilvania.

Vitezoman prins cu 227 km/h pe A3/Foto: IPJ Cluj Vitezoman prins cu 227 km/h pe A3/Foto: IPJ Cluj

 

 


Săptămâna trecută, în dimineața zilei de vineri, în jurul orei 10.10, polițiștii clujeni au depistat un conducător auto circulând cu 227 km/h, pe tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu. 

„Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.300 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de 120 de zile”, informează, luni, IPJ Cluj. 


În urma acțiunilor privind siguranța rutieră de pe tronsonul A3 din raza județelor Cluj și Mureș, desfășurate de polițiștii clujeni în acest weekend, au fost aplicate 117 sancţiuni, dintre care 42 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost reţinute 17 permise, 14 dintre acestea pentru nerespectarea regimului de viteză. De asemenea, 3 permise au fost reținute pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 53.460 de lei.


CITEȘTE ȘI: 
Tragedii pe șoselele din România. Peste 1.540 de morți și circa 3.550 de persoane rănite în accidente rutiere, anul trecut.

Viteza şi indisciplina în trafic sunt principalele cauze care produc 40% dintre accidentele rutiere în România, potrivit reprezentanților CNAIR. 

Peste 1.540 de persoane și-au pierdut viața anul trecut în accidente rutiere tragice produse pe drumurile din România, înclusiv din cauza vitezei excesive, situație în care țara noastră se menține pe primele locuri într-un top negativ la nivel european în privința numărului de decese în accidente rutiere.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viteza și indisciplina în trafic, printre principalele cauze ale accidentelor rutiere din România. Numărul șoferilor prinși cu viteză peste limită a crescut cu 21%, în ultimele zece luni.

abonare newsletter