Actualitate

Grindina gigantică lovește a doua cea mai populată țară din lume - VIDEO

A doua cea mai populată țară din lume se confruntă cu o serie de fenomene meteorologice extreme, cu bucăți de grindină de mărimea unor baloane, pagube semnificative și evacuarea a zeci de mii de oameni.

Grindină de mărimea unor baloane lovește sudul Chinei. Foto: Andrey / X Grindină de mărimea unor baloane lovește sudul Chinei. Foto: Andrey / X

 

 


Sudul Chinei se confruntă cu o serie de fenomene meteorologice extreme, cu inundații, furtuni de grindină de proporții record și zeci de mii de oameni evacuați.

 


Imagini uimitoare din regiunea Guangxi arată bucăți de grindină de mărimea unor baloane, provocând pagube semnificative.

Ploaia torențială a provocat inundații extinse în multe zone din sudul Chinei, forțând evacuarea a zeci de mii de locuitori.


O trombă de apă a fost semnalată în Hong Kong, în timp ce în Guangdong, provincia cu o populație de 127 de milioane de locuitori, ploile torențiale au continuat zile întregi.

Grindină de mărimea unor baloane lovește sudul Chinei. Inundații și evacuări

Ploile abundente au pus în pericol nouă râuri din Guangdong, crescând riscul de inundații severe.


CITEȘTE ȘI:
Tornade devastatoare fac ravagii: 5 morți, printre care un bebeluș - VIDEO

În Yingde, în nordul Guangdong, a plouat mai mult de 30 de centimetri de vineri până duminică, după cum a confirmat ziarul de stat China Daily. Aproape 20.000 de persoane au fost evacuate.


Fenomene meteorologice extreme în sudul Chinei. Grindină record, inundații și trombe de apă

Experții trag un semnal de alarmă, avertizând că schimbările climatice pot fi un factor care contribuie la frecvența tot mai mare a fenomenelor meteorologice extreme.

„Furtuna de grindină” care a avut loc în regiunea Guangxi din China poate fi considerată unul dintre evenimentele meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de locuințe și subsoluri inundate în Cluj, după furtună! Apa a intrat și la un liceu din municipiu. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter