Actualitate

Curtea de Apel Cluj a admis contestația în anulare formulată de Cătălin Cherecheș. Cale extraordinară de atac împotriva deciziei de condamnare a fostului primar din Baia Mare.

Fostul primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție, obține o victorie de etapă la Curtea de Apel Cluj, instanță ce a admis contestația în anulare împotriva deciziei de condamnare.

Curtea de Apel Cluj admite în principiu contestația în anulare depusă de fostul primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș/Foto: Cătălin Cherecheș Facebook.com Curtea de Apel Cluj admite în principiu contestația în anulare depusă de fostul primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș/Foto: Cătălin Cherecheș Facebook.com

 

 


Contestația în anulare, procedură ce reprezintă o cale extraordinară de atac, admisă în principiu de Curtea de Apel Cluj, a fost înregistrată în decembrie 2023 la Curtea de Apel Cluj.

 


Magistrații clujeni au admis, vineri, în principiu contestația în anulare depusă de Cherecheș.

CITEȘTE ȘI: 
Cătălin Cerecheș a depus o contestație în anulare la sentința definitivă a Curții de Apel Cluj

În noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.


În urma condamnării definitive de către Curtea de Apel Cluj, Cătălin Cherecheş a fugit din ţară, în 24 noiembrie, prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude. El a fost depistat şi reţinut, în 28 noiembrie, de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

În martie 2024, Cătălin Cherecheș a fost extrădat din Germania. Ulterior, Cherecheş a dat România în judecată la CEDO, reclamând faptul că nu a avut parte de un proces echitabil, în dosarul în care a fost condamnat pentru corupţie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cătălin Cherecheș a fost adus sub escortă în România. Primarul fugar este în carantină în Penitenciarul Arad.

Ultimele Stiri
abonare newsletter