Actualitate

Firma Transavia, responsabilă de mirosul insuportabil din Cluj. Garda de Mediu: „Respectă codul bunelor practici agricole”.

În cea de-a doua zi cu miros insuportabil în Cluj-Napoca, Garda de Mediu a anunțat că firma Transavia este responsabilă de aerul irespirabil din oraș, din cauza lucrărilor de fertilizare ale solului efectuate în mod legal.

Firma Transavia, responsabilă de mirosul insuportabil din Cluj.  Sursă foto: Transavia Firma Transavia, responsabilă de mirosul insuportabil din Cluj. Sursă foto: Transavia

 

 


Mirosul insuportabil care a lovit Cluj-Napoca provine de la efectuările de lucrări de fertilizare ale solului efectuate de către firma TRANSAVIA SA în Tureni,  se arată într-un comunicat transmis de către Garda de Mediu Cluj

Marți, la Comisariatul Județean Cluj al Gărzii Naționale de Mediu au fost înregistrat 9 sesizări telefonice și 9 sesizări scrise privind mirosul insuportabil din Cluj-Napoca. Totodată, pe rețelele sociale, zeci de clujeni s-au plâns că mirosul se resimte în mai multe cartiere din oraș. 


„În după-amiaza zilei de 26.03.2024, o echipă de comisari a efectuat verificări pe raza comunei Aiton și Tureni care a constatat că societatea TRANSAVIA SA efectua lucrări de fertilizare a solului pe terenurile agricole pe care le administrează pe raza comunei Tureni, județul Cluj. 

Acțiunea de fertilizare a fost anunțată la Primăria Comunei Tureni și respectă prevederile OM 333/2021 privind Codul bunelor practici agricole pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole, (perioada de interdicție pentru aplicarea îngrășămintelor organice este de 130 zile în zona de deal, respectiv 10.11.-20.03. și de 115 zile în zona de câmpie respectiv 15.11-10.03.2024)”, potrivit comunicatului. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A revenit putoarea în Cluj-Napoca! Tișe acuză Transavia: „Este inadmisibil”

Ultimele Stiri
abonare newsletter