Economie

În Cluj se construiește tot mai puțin. Numărul autorizaţiilor de construire, „în cădere liberă”.

În Cluj se construiește tot mai puțin, având în vedere că autorizațiile de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale a scăzut.

În Cluj se construiește tot mai puțin. Sursă foto: Pixabay.com În Cluj se construiește tot mai puțin. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


În Cluj se construiește tot mai puțin, având în vedere că autorizațiile de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale a scăzut.

Mai exact, în luna ianuarie 2024, în județul Cluj s-au eliberat 65 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 33 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 35 autorizații în scădere față de luna anterioară.


Autorizații de construire eliberate pentru clădirile rezidențiale în județul Cluj. Sursă foto: DJS Cluj


Anul trecut, numărul total de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate în județul Cluj a  fost de 1.207, iar cele mai multe autorizații au fost eliberate în luna mai- 208 autorizații. 

Totodată, în luna ianuarie 2024 s-au dat 6 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale în mediul urban și 59 de autorizații în mediul rural. În 2023, în luna ianuarie, numărul autorizațiilor în mediul urban a fost de 15, iar în mediul rural de 83. 


Evoluția numărului autorizațiilor de construire pentru clădirile rezidențiale în mediul urban și rural, perioada ianuarie 2023-ianuarie 2024

Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară ”Autorizații de construire eliberate pentru clădiri” (ACC), în conformitate cu Regulamentul Consiliului European nr. 1165/1998 și a Regulamentului Consiliului și a Parlamentului nr. 1158/2005 cu privire la statisticile pe termen scurt, se arată în comunicatul Direcției Județene de Statistică (DJS) Cluj. 

 Cercetarea statistică este exhaustivă și se adresează instituțiilor administrației publice locale (Consiliul Județean și consiile locale). Clădirea rezidențială este acea clădire care este folosită integral sau în cea mai mare parte (peste 50%) pentru locuit. 


În alte clădiri se cuprind: hoteluri și alte clădiri simple, clădiri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, clădiri pentru transport și telecomunicații, clădiri industriale și agricole, clădiri pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, sport și agrement.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se construiește tot mai puțin la Cluj. Numărul autorizaţiilor de construire continuă declinul

Ultimele Stiri
abonare newsletter