Economie

Se construiește tot mai puțin la Cluj. Numărul autorizaţiilor de construire continuă declinul

Numărul autorizaţiilor de construire continuă declinul în județul Cluj: comparativ cu 2022, volumul a fost semnificativ mai mic în luna septembrie a anului acesta.

Se construiește tot mai puțin la Cluj. FOTO: Pixabay Se construiește tot mai puțin la Cluj. FOTO: Pixabay

 

 


Numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în luna septembrie 2023 la nivelul județului Cluj este la 61% din nivelul înregistrat în aceeași lună a anului trecut, arată un raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Cluj.

 


În luna septembrie 2023, în județul Cluj s-au eliberat 109 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 69 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 7 autorizații mai multe față de luna anterioară. Dintre cele 109 de autorizații eliberate, 86 au fost eliberate în mediul rural și doar 23 în mediul urban. 

Autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale. Sursa: DJS Cluj

În perioada 1.I-30.IX.2023 , numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 1.207, cu 554 mai mic comparativ cu aceeași perioadă din anul 2022. Luna în care au fost eliberate cele mai multe autorizații a fost mai – 208 autorizații.


Evoluția numărului autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale. Sursa: DJS Cluj

Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară „Autorizații de construire eliberate pentru clădiri” (ACC), în conformitate cu Regulamentul Consiliului European nr. 1165/1998 și a Regulamentului Consiliului și a Parlamentului nr. 1158/2005 cu privire la statisticile pe termen scurt.

Cercetarea statistică este exhaustivă și se adresează instituțiilor administrației publice locale (Consiliul Județean și consiile locale). Clădirea rezidențială este acea clădire care este folosită integral sau în cea mai mare parte (peste 50%) pentru locuit. În alte clădiri se cuprind: hoteluri și alte clădiri simple, clădiri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, clădiri pentru transport și telecomunicații, clădiri industriale și agricole, clădiri pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, sport și agrement.

CITEȘTE ȘI:

Nu se mai cumpără apartamente ca altă dată în Cluj. Vânzările de imobile, mult mai puține în 2023 decât anul trecut

Ultimele Stiri
abonare newsletter