Actualitate

Programul Rabla, lansat de săptămâna viitoare. Prima de casare pentru mașinile electrice, majorată la 120.000 de lei.

Programul Rabla 2024 va debuta săptămâna viitoare, marți, 19 martie. Prima de casare pentru maşinile electrice a fost majorată la 120.000 de lei.

Programul Rabla, lansat oficial din 19 martie/Foto: primariaclujnapoca.ro Programul Rabla, lansat oficial din 19 martie/Foto: primariaclujnapoca.ro

 

 


În acest an, bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) va fi de 9,3 miliarde de lei. Luni, în cadrul unei conferințe de presă, preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu a anunțat lansarea Programului Rabla 2024, din data de 19 martie. 

„Fac un anunţ în premieră la Târgovişte astăzi, pe data de 19 va demara Programul Rabla, Rabla Clasic şi Rabla Local. Pentru toţi cei care sunteţi interesaţi, mai ales pentru unităţile administrativ-teritoriale, ştiţi că am majorat prima de casare la 120.000 de lei, dacă doriţi să vă achiziţionaţi o maşină pur electrică şi nu aveţi obligativitatea de a casa o maşină veche”, a declarat Neculaescu, într-o conferinţă de presă.


Astfel, suma de 120.000 de lei reprezintă cea mai mare primă de casare posibilă, însă este valabilă doar pentru instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale.

CITEȘTE ȘI: 
Rabla doar pentru mașinile românești? Ciolacu: „Nu sunt de acord să dăm 10.000 € să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 €”

Valoarea ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, va fi redusă la jumătate pentru această ediție a programului Rabla, de la 51.000 lei la 25.000 lei. Pentru achiziționarea unui autovehicul electric hibrid, precum și unei motociclete electrice, valoarea ecotichetului va fi de 13.000 de lei.


Valoarea finanţării nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziţionat prin program, cu excepţia instituţiilor publice şi a unităţilor administrativ-teritoriale. Pentru autovehiculul pur electric, electric hibrid sau cu pilă de combustie cu hidrogen, ecotichetul se scade de către producătorul validat din preţul de comercializare, care nu poate depăşi suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.

Bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru 2024 va fi de 9,3 miliarde de lei, din care un miliard de lei va merge către Programul „Rabla Plus”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

APIA, apel către Guvern pentru reconsiderarea de urgență a deciziei de reducere a finanțării programelor „Rabla”

Rabla doar pentru mașinile românești? Ciolacu: „Nu sunt de acord să dăm 10.000 € să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 €”

Ultimele Stiri
abonare newsletter