Auto

Rabla doar pentru mașinile românești? Ciolacu: „Nu sunt de acord să dăm 10.000 € să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 €”

Prin programul „Rabla” de reînnoire a parcului auto ar trebui susţinută achiziţia de automobile produse în România, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că prin programul „Rabla!” de reînnoire a parcului auto ar trebui susţinută achiziţia de automobile produse în România/ Foto: Guvernul României - Facebook Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că prin programul „Rabla!” de reînnoire a parcului auto ar trebui susţinută achiziţia de automobile produse în România/ Foto: Guvernul României - Facebook

 

 


Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că prin programul „Rabla!” de reînnoire a parcului auto ar trebui susţinută achiziţia de automobile produse în România, scrie Agerpres.ro

„Deblocăm şi Rabla. Nu sunt de acord să mai dăm 10.000 de euro să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 de dolari sau euro. Prefer la programul Rabla să mergem pe maşinile produse în România. Prioritate au, normal, cele pe criteriul verde şi cred că în acest moment intrăm într-o normalitate”, a declarat Ciolacu, la Mioveni.


Marcel Ciolacu a anunţat, în acelaşi context, că pe viitor va folosi doar maşini de serviciu produse de Uzina Dacia de la Mioveni.

„Din acest moment, Guvernul României şi premierul României vor folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Cred că aşa este corect în orice stat democratic şi în orice economie. Cum în Franţa maşina Guvernului şi maşina autorităţilor este Renault, în România maşina autorităţilor şi a primului ministru trebuie să fie Duster”, a spus premierul.


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat, miercuri, o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dacia Sandero este a doua cea mai vândută mașină din Europa în 2023

Tot mai mulți români se orientează spre mașinile „verzi”. Dacia rămâne în topul preferințelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter