Actualitate

Tricolor de mari dimensiuni, desfășurat pe Aleea Stadionului - FOTO

Un tricolor și drapel al Uniunii Europene au fost desfășurate pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca, sâmbătă, în cadrul unui eveniment dedicat apartenenței la UE.

Tricolor de mari dimensiuni, desfășurat pe Aleea Stadionului - FOTO: Facebook/ Emil Boc Tricolor de mari dimensiuni, desfășurat pe Aleea Stadionului - FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Sâmbătă, la Cluj-Napoca a avut loc conferința regională „Europa în fiecare localitate”, organizată de TNL, pentru conștientizarea asupra rolului pe care fondurile europene îl au în dezvoltarea comunităților locale. 

 


La finalul evenimentului, un steag de mari dimensiuni reprezentând alăturat steagul României și steagul Uniunii Europene a fost desfășurat de către participanți pe Aleea Stadionului, pentru a sublinia, în mod simbolic, importanța apartenenței la construcția europeană. Steagul va străbate toate cele 41 de județe ale țării și municipiul București.

Tricolor de mari dimensiuni, desfășurat pe Aleea Stadionului - FOTO: Facebook/ Emil Boc

Boc: „Europa e la noi acasă, în Cluj-Napoca!”

Primarul Emil Boc, invitat ca speaker în cadrul conferinței, a tras un semnal de alarmă legat de pericolele extremismului în Uniunea Europeană.


„Europa e la noi acasă, în Cluj-Napoca! Am participat în acest weekend la conferința regională «Europa în fiecare localitate» alături de tineri din toată țara, membri ai TNL. 

Am subliniat în acest context faptul că suntem la o alegere electorală distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene. Așa cum spunea Ronald Reagan, mereu suntem la o generație distanță de sfârșitul democrației. Deoarece democrația trebuie apărată permanent. 


Primarul Emil Boc, la conferința „Europa în fiecare localitate”. FOTO: Facebook/ Emil Boc

Uniunea Europeană este un succes istoric, o construcție care a durat sute de ani pentru a fi consolidată în scopul asigurării păcii, libertății și prosperității. Dar drepturile și libertățile de care ne bucurăm acum, pe care tinerii le consideră un dat - precum, spre exemplu, libera circulație sau libertatea de exprimare - nu sunt pentru totdeauna. Forțele întunericului, ale dictaturii, interesele anti-democratice nu au dispărut. 

Dacă dorim să menținem pacea, libertatea și prosperitate pentru fiecare, e esențial să alegem forțele democratice și să nu ignorăm responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi pentru viitorul României și al Europei. 


În cadrul evenimentului de la Cluj a avut loc și un moment simbolic. Tinerii au desfășurat steaguri de mari dimensiuni, ale României și Uniunii Europene, pentru a sublinia importanța apartenenței la construcția europeană și a transmite un mesaj despre angajamentul nostru față de valorile europene” a transmis primarul Emil Boc.

La eveniment au participat, printre alții, deputatul european Daniel Buda - președinte PNL Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului României, Siegfried Mureșan, deputat european, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Liberalii din regiune și-au dat întâlnire la Cluj. Clujul, exemplu de bune practici recunoscut internațional în absorbția fondurilor europene.

abonare newsletter