Actualitate

Amenințare cu bombă la o școală din Cluj-Napoca. Aproape 300 de persoane au fost evacuate.

O școală din Cluj-Napoca a primit prin mail o amenințare cu bombă. Aproape 300 de persoane au fost evacuate.

O școală din Cluj-Napoca a primit prin mail o amenințare cu bombă/ captură foto portalinvatamant.ro O școală din Cluj-Napoca a primit prin mail o amenințare cu bombă/ captură foto portalinvatamant.ro

 

 


Miercuri, 21 februarie, în jurul orei 08:15, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către administratorul unei școli de pe strada Henri Barbusse, cu privire la faptul că ar fi primit un e-mail prin care s-a transmis un mesaj de alertă, referitor la anumite dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

 


Atât persoanele din școală și dintr-o clădire de birouri au fost evacuate.

„La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 08.15, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către administratorul unei unități școlare, situată pe strada Henri Barbusse, cu privire la faptul că ar fi primit un e-mail prin care s-a transmis un mesaj de alertă, referitor la anumite dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.


În acest context, la fața locului au fost trimiși de urgență specialiști din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic pentru verificarea aspectelor sesizate și luarea măsurilor necesare.

Până la sosirea echipajelor, conducerea unității școlare a dispus evacuarea a aproximativ 70 de persoane.


Totodată, ca măsură de siguranță, polițiștii au dispus evacuarea a altor 200 de persoane, aflate într-o clădire de birouri din imediata apropiere. În cadrul verificărilor efectuate nu au fost identificate elemente sau dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor. Activitatea a fost reluată în ambele locații”, a transmis IPJ Cluj.

Potrivit reprezentanților școlii, în mail ar fi fost anunțați că trei bombe au plasate în unitatea școlară.


„În jurul orei 08:00 când colega mea a intrat pe adresa de contact a școlii acolo era un mail în limba engleză. Nu era nimic detaliat în el, doar în școală ar fi fost plasate trei bombe. Tot personalul a fost instruit pentru astfel de situații. Eram doar personalul administrativ în clădire pentru că elevii sunt în vacanță. Am sunat la 112, am evacuat clădirea și am așteptat să vină autoritățile.

Aceștia au verificat clădirea și birourile de deasupra, iar după o oră ne-am reluat activitatea”, au declarat pentru monitorulcj.ro reprezentanții Royal School.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alertă falsă cu bomba în centrul Clujului. Poliție: „Era un bagaj suspect”

Autoritățile, în alertă, în noaptea de Anul Nou. Desfăşurare de forțe fără precedent la Berlin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter