Actualitate

Sfaturi de care să ții cont când studiezi jocul de poker (P)

Studiul face parte din procesul de dezvoltare al fiecărui jucător de poker.

Sursă foto: canva.com Sursă foto: canva.com

Dar pentru a-l eficientiza, este nevoie de câteva obiceiuri. Studiul trebuie să devină o rutină zilnică pentru a-ți putea duce jocul la un nivel superior.

Specialiștii recomandă câteva tehnici pe care le poți aplica în așa fel încât să studiezi cât mai eficient și să aprofundezi jocul și mai mult. Prezentarea lor o găsești în rândurile următoare.


Studiază un singur topic pe săptămână

Pentru a eficientiza procesul de studiu, este important să cunoști ce dorești să îmbunătățești la jocul tău. Iar după ce ai făcut o structură clară a topicurilor pe care dorești să le aprofundezi, ia-le pe rând. Ar fi o greșeală să încerci să studiezi mai multe subiecte din poker în același timp, deoarece s-ar putea ca în mintea ta să apară o confuzie. Alege un singur subiect pe săptămână. Spre exemplu, în prima săptămână poți să studiezi cum să joci pre-flop. Săptămâna viitoare să schimbi subiectul și tot așa. În plus, focusează-te o anumită perioadă de timp doar pe o versiune a jocului. În cazul în care nu știai, texas holdem poker este cea mai populară variantă atât în mediul online cât și în sălile de joc terestre. Alte versiuni populare sunt Omaha și Stud.


Stabilește-ți un program clar de studiu

Fă loc în programul zilnic pentru cel puțin o oră de studiu. Planifică-ți programul zilnic și nu uita să incluzi și o perioadă dedicată studiului la poker. Însă este important ca la începutul zilei să știi ora la care vei începe să studiezi. Alege un moment convenabil, însă nu spre finalul zilei, când ești obosit. Îți dorești ca informațiile pe care le vei învăța să fie stocate în memoria ta, astfel că ai nevoie de o capacitate de concentrare mare în momentul în care începi să studiezi.


Aplică noile strategii

Am spus deja că este recomandat să înveți câte un subiect pe săptămână. Însă ce ar fi învățatul fără practică? După ce ai acumulat informații noi pe un anumit subiect, recomandat este să încerci să le și aplici și să vezi cât de utile îți sunt când le pui în practică. Cea mai simplă metodă să testezi ce ai învățat este să intri pe site-ul unui operator de poker online. Aici vei putea testa fără mari riscuri financiare, în diverse versiuni ale jocului, ce ai învățat. Important este să pui accent pe topicul pe care l-ai studiat, în așa fel încât să vezi care sunt roadele muncii tale. Până la urmă, tot practica reprezintă cea mai bună metodă de a acumula experiență în jocul de poker.


Fă zilnic exerciții prin care să anticipezi mâinile adversarilor

În jocul de poker acționezi pe un bagaj de informații incomplete, motiv pentru care este esențial să anticipezi dacă adversarii au o mână bună sau o mână proastă. Citirea mâinilor adversarilor este o abilitate importantă pe care este bine să o dezvolți. Asta înseamnă alocarea adversarilor tăi unei game de mâini preflop în funcție de modul în care au intrat în pot și apoi restrângerea intervalului. Odată ce începi să anticipezi cărțile pe care adversarii le au, șansele tale vor crește considerabil.


Folosește soft-uri care te ajută

Pentru a progresa mai ușor, este bine să apelezi la soft-uri utile. Prin intermediul lor vei putea să îți analizezi jocul mai ușor și vei înțelege ce ai făcut bine, care sunt punctele tale forte, dar mai ales unde îți poți îmbunătăți jocul. Fii realist cu tine și nu ignora acest aspect, deoarece este foarte important. Reprezintă oglinda jocului tău și îți arată clar care sunt capitolele pe care va trebui să le aprofundezi din acel moment. Chiar și cei mai buni jucători din mediul online folosesc astfel de soft-uri pentru a-și crește nivelul.

Nu ignora ajutorul specializat

Pe Internet vei găsi foarte multe resurse gratuite care te vor ajuta în procesul tău de a studia și mai bine jocul de poker. Sunt o mulțime de site-uri care oferă tutoriale, au fost scrise o mulțime de cărți, sunt podcast-uri pe diverse subiecte. Informații există, trebuie doar să le cauți. Însă o altă soluție la care poți să apelezi este să îți angajezi un antrenor personal. Prin intermediul acestuia vei putea să înveți punctual și cu exemple aplicate. Antrenorii personali sunt jucători consacrați sau foști jucători care oferă din experiența lor. În același timp, poți să apelezi și la un mental coach, în cazul în care simți că ai o problemă în a-ți gestiona emoțiile la masa de poker.

CITEȘTE ȘI:

(P) Midnight Poker TV Show: Joacă poker live la TV alături de vedete din România!

Ultimele Stiri
abonare newsletter