Actualitate

Două persoane arestate, în urma perchezițiilor la traficanții de droguri din Cluj și Maramureș. Vindeau susbtanțe psihoactive minorilor.

Două persoane arestate pentru trafic de substanțe psihoactive, în urma unor percheziții domiciliare în Cluj și Maramureș. Drogurile erau comercializate minorilor.

Captură droguri/Foto: DIICOT Captură droguri/Foto: DIICOT

 

 


Doi inculpaţi, membri ai aceleiaşi familii, au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, după ce au fost prinşi în flagrant, în cursul zilei de vineri, în judeţul Maramureş, informează DIICOT.

 

Prinși în flagrant cu peste 3 kilograme de substanțe psihoactive

Cei doi au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Biroului Teritorial Maramureş al DIICOT.


„Măsurile au fost luate după ce, în aceeaşi zi, aceştia au fost prinşi în flagrant, în timp ce deţineau, în autoturism, cantitatea de peste 3 kilograme substanţă cu efect psihoactiv (2MMC) destinată comercializării către consumatori de pe raza judeţului Maramureş. 

Captură droguri/Foto: DIICOT

Tot în vehicul a fost găsită o cutie din carton conţinând aproximativ 1.000 de pliculeţe de tip zip-lock fără conţinut”, potrivit unei informări publicate duminică de DIICOT.


Droguri pentru minori

Anchetatorii au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Cluj şi Maramureş, fiind identificate şi ridicate o cutie cu 1.000 de pliculeţe de mici dimensiuni cu închidere tip zip-lock, un cântar de precizie cu urme de substanţă, mai multe plicuri de diverse dimensiuni care prezentau urme de substanţă, sumele de 6.100 de lei şi 310 euro, precum şi alte mijloace de probă.

Din cercetări a rezultat că inculpaţii au comercializat în mod repetat substanţe psihoactive, inclusiv către consumatori minori, cu suma de 100 de lei pentru un gram.


În cursul zilei de sâmbătă, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în Cluj și alte județe din țară într-un dosar de trafic de droguri. Distribuiau cocaină pe stradă, în zonele frecventate de tineri

abonare newsletter