Actualitate

Avion deviat pe aeroportul din Timișoara din cauza furtunii de zăpadă din Cluj. Directorul Aeroportului Cluj: „S-a acționat pentru dezăpezirea pistei”

O furtună de zăpadă a lovit municipiului Cluj-Napoca, iar un avion care venea de la Barcelona cu destinația Cluj a fost deviat spre Timișoara.

O furtună de zăpadă s-a așternut asupra municipiului Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro O furtună de zăpadă s-a așternut asupra municipiului Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Un avion Wizz Air care avea ca destinație Cluj-Napoca a aterizat la Timișoara din cauza vremii nefavorabile.

 


Sâmbătă, o furtună de zăpadă s-a abătut asupra Clujului, iar vizibilitatea era redusă.

Din cauza vremii, zborul Wizz Air care trebuia să aterizeze în Cluj-Napoca a fost deviat spre Timișoara.


„Este singurul zbor care a fost redirecționat. A trebuit să fie o intervenție pentru dezăpezirea pistei. Avionul a mers la Timișoara și se va întoarce în Cluj. În continuare traficul se desfășoară normal”, a declarat pentru monitorulcj.ro David Ciceo, directorul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj.

Ulterior, avionul s-a întors cu pasagerii în Cluj-Napoca.


Județul Cluj, sub cod galben și portocaliu de viscol

Meteorologii de la ANM (Administrația Națională de Meteorologie) au emis avertizări de vreme rea pentru acest weekend, în special în zona montană.

Și județul Cluj este vizat de avertizările de cod galben și cod portocaliu. Avertizările sunt valabile până în 24 decembrie, la ora 03:00.


Potrivit meteorologilor, vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70...80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90...100 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20...30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj, sub cod galben și portocaliu de viscol și ninsori înainte de Crăciun. Rafale de vânt de 120 km/h la munte.

Prima ninsoare serioasă din Cluj-Napoca a creat pagube. Probleme pe mai multe drumuri - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter