Actualitate

Fumigenă găsită pe stadionul din Gruia înainte Derby-ul Clujului. Polițiștii caută persoanele responsabile.

Alertă pe stadionul din Gruia cu câteva ore înainte de meciul dintre CFR și „U”.

Meciul de fotbal dintre CFR Cluj și Poli Iași, 15 iulie 2023/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro Meciul de fotbal dintre CFR Cluj și Poli Iași, 15 iulie 2023/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

 

 


Spiritele s-au încins la propriu pe stadionul din Gruia înainte de meciul dintre rivalele din oraș, CFR și „U” care va avea loc de la ora 19:45.

 


O persoană a anunțat prezența unei bombe pe stadion.

Potrivit polițiștilor, pe stadion „bomba” semnalată a fost o fumigenă de culoare vișinie, care permitea acționarea de la distanță.


„Polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați de către reprezentantul stadionului CFR Cluj, despre faptul că în tribune a fost găsit un dispozitiv care pare a fi pirotehnic. Stadionul urma să fie verificat de specialiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, conform activităților organizate pentru desfășurarea în siguranță a meciului, aceștia deplasându-se la locație, unde s-a constatat că respectivul dispozitiv era o fumigenă de culoare vișinie, care permitea acționarea de la distanță.
A fost ridicată de specialiștii SAS, iar în continuare sunt efectuate activități pentru identificarea persoanei responsabile de plasarea obiectului în acea zonă, urmând a fi dispuse măsurile legale”, au declarat pentru monitorulcj.ro reprezentanții IPJ Cluj.

Reporterii monitorulcj.ro au solicitat un punct de vedere de la conducerea echipei CFR Cluj legat de eveniment. Vom revenii cu detalii când vom avea punctul de vedere.


Update ora 17:15

„Astăzi, în urma controlului de securitate specific zilei de meci, a fost identificat în stadion, sub o dală de beton, un dispozitiv pirotehnic asemănător unei fumigene. În urma acestui eveniment, au fost alertate organele abilitate care au îndepărtat respectivul obiect și au deschis o anchetă.
Clubul nostru a pus la dispoziție toate imaginile și toate informațiile pe care le deține în acest sens pentru a sprijini rezolvarea acestei situații. Pe această cale, salutăm vigilența organelor de ordine care au răspuns prompt solicitărilor noastre pentru a se asigura că nu este vorba despre niciun pericol”, a transmis conducerea CFR Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se vor încinge spiritele? Peste 300 de jandarmi trebuie să mențină ordinea și siguranța publică la derby-ul Clujului.

O să fie atmosferă incendiară în Gruia. Meciul dintre CFR și „U” este SOLD OUT.

abonare newsletter