Actualitate

Un soldat din Cluj a câștigat locul 1 la o competiție din SUA. A fost desemnat „cel mai bun luptător”.

Un soldat din Cluj a câștigat o competiție din SUA, în urma căruia a fost desemnat „cel mai bun luptător”.

Soldat din Cluj, premiat de americani / Foto: Divizia 4 Infanterie „Gemina” - Facebook Soldat din Cluj, premiat de americani / Foto: Divizia 4 Infanterie „Gemina” - Facebook

 

 


Andrei Chiuaru, un soldat reprezentant al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj, a câștigat locul unu la competiția „Cel mai bun luptător” organizată în Statele Unite ale Americii (SUA).

Chiuaru a trebuit să parcurgă probele deosebit de dificile, care au inclus efort fizic masiv, mental și operațiuni tactice urbane.


Andrei Chiuaru, în timpul unei probe / Foto: Divizia 4 Infanterie „Gemina” - Facebook

„Reprezentant al Diviziei 4 Infanterie «Gemina», din nou pe primul loc. Fruntașul Andrei Chiuaru din cadrul Batalionului 191 Infanterie a fost declarat câștigătorul competiției «Cel mai bun luptător» la categoria de soldați (Best Warrior Competition), organizată zilele trecute de către Garda Națională a statului Alabama în Statele Unite ale Americii.

Competiția «Cel mai bun luptător» este un eveniment care se întinde pe durata a cinci zile, extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental, care testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților. Marșul tactic (pe distanța de 19.2 km), alergarea in teren variat pe distanță scurtă, cursa cu obstacole, tragerile cu diferite categorii de arme de foc și operațiunile tactice în mediu urban sunt doar câteva dintre probele care au solicitat la maxim participanții”, au transmis reprezentanții Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mihai, soldat ucrainean de origine română: „Fuga de bombe este un joc al hazardului. Pot să cadă chiar în locul în care te ascunzi”

Jandarm prins cu droguri în rucsac în Cluj, în timpul unui control în trafic. Le-a spus polițiștilor că substanțele nu sunt ale lui.

Ultimele Stiri
abonare newsletter