Actualitate

Jandarm prins cu droguri în rucsac în Cluj, în timpul unui control în trafic. Le-a spus polițiștilor că substanțele nu sunt ale lui.

Un jandarm care a fost oprit în trafic la începutul lunii decembrie, în județul Cluj, a fost prins de polițiști cu droguri în rucsac.

Jandarm prins cu droguri în rucsac, în timpul unui control în trafic / Foto: IPJ Cluj Jandarm prins cu droguri în rucsac, în timpul unui control în trafic / Foto: IPJ Cluj

 

 


Un jandarm a fost prins de polițiști cu droguri în rucsac, în județul Cluj, la începutul lunii decembrie. Totul s-a întâmplat în timpul unui control de rutină a polițiștilor de la Rutieră. 

 


Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Ana Maria Burchi, a declarat, într-un răspuns pentru monitorulcj.ro, că jandarmul a afirmat că rucsacul nu îi aparține și a solicitat să i se preia probe biologice ca să dovedească faptul că nu a consumat substanțe interzise. 

Acum, jandarmul este cercetat disciplinar.


„În data de 3 decembrie, în jurul orei 22:00, un jandarm aflat în concediu de odihnă, în județul Cluj, a fost oprit în trafic de către un echipaj de Poliție care efectua un control de rutină. Acesta a fost supus unui test cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma unui control al mașinii, realizat de echipajul de Poliție, într-un rucsac care se afla în autovehiculul jandarmului au fost găsite substanțe susceptibile a fi interzise la deținere.

În acest context, jandarmul a afirmat că rucsacul nu-i aparține și a solicitat, din proprie inițiativă, transportul la spital pentru recoltarea de probe biologice. Menționăm faptul că după finalizarea testelor biologice și în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsuri în consecință, conform prevederilor legale. În acest caz, conform procedurilor, s-a dispus începerea cercetării disciplinare prealabile”, a transmsi, pentru monitorulcj.ro, Ana Maria Burchi, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române. 


Tânărul în cauză ar lucra pentru Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei din anul 2022. 

Jandarmeriță prinsă cu droguri asupra sa

Din păcate, acesta nu este un incident singular. În urmă cu puțin timp, în luna noiembrie, în cadrul Jandarmeriei a mai avut loc un scandal similar. Tot în timpul unui control în trafic, o angajată a Jandarmeriei Române, sublocotentent al Brigăzii Speciale de Intervenție, care se afla într-un taxi în București, a fost controlată de poliţişti. 


Este vorba de Andreea Cătălina Bumbac, fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale, care a fost prinsă cu mai multe plicuri de droguri în poșetă. În urma scadalului, jandarmerița a intrat în concediu de odihnă. Suspiciunile că aceste pliculețe ar putea conține cocaină și că hârtia sul ar fi fost folosită pentru consum de substanțe interzise au dus la confiscarea acestora și la întocmirea unui proces verbal.

În fața agenților de poliție, Bumbac a declarat că plicurile găsite în geanta nu îi aparțin ei, ci unei prietene care i-ar fi cerut să le păstreze.

Imediat după ce cazul ei a devenit public, jandarmerița și-a șters toate conturile de pe rețelele sociale și a cerut să își ia concediu de odihnă începând cu 22 noiembrie. Tânăra este cercetată disciplinar, iar autoritățile au îndemnat să se respecte dreptul acesteia la prezumția de nevinovăție, până când apar rezultatele analizelor substanțelor găsite.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai rămâne în arest preventiv

Dealeri care vindeau droguri în cluburi, cămine studențești și școli din Cluj, prinși în flagrant de Poliție: „Au aruncat pe geam o geantă cu 130.000 euro” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter