Actualitate

Circulație în condiții de iarnă în zona de munte a Clujului. Nu există drumuri județene blocate

Iarna și-a intrat în drepturi în zona de munte din județul Cluj. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din județul Cluj, mai ales în zona montană.

Iarna și-a intrat în drepturi în zona de munte din județul Cluj/ Foto: Consiliul Județean Cluj Iarna și-a intrat în drepturi în zona de munte din județul Cluj/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 20 noiembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

 


De asemenea, căderile de zăpadă înregistrate în ultimele 48 de ore și temperaturile sub zero grade Celsius au afectat, cu preponderență, zona de munte a județului, astfel că acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului au vizat, în special, drumurile județene situate pe raza acesteia.

CITEȘTE ȘI:
Prima ninsoare a creat haos în România. Zeci de localităţi din 16 judeţe, afectate de vremea rea

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de sâmbătă, 18 noiembrie, s-a acţionat pe 12 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 6 utilaje și a fost folosită o cantitate însumată de 210 tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot în această zonă, în cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat pe 11 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 63 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj și a fost folosită o cantitate însumată de 70 tone de material antiderapant, inclusiv sare. În cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 14 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj și a fost folosită o cantitate însumată de 45 tone de material antiderapant, inclusiv sare. În cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe două sectoare de drumuri județene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 21 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

„În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, a transmis Consiliul Județean Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din Cluj. Ramuri doborâte, îndepărtate de pompieri

A venit iarna în România! Utilajele de deszăpezire, „în acțiune” în mai multe zone din țară

Ultimele Stiri
abonare newsletter