Național

A venit iarna în România! Utilajele de deszăpezire, „în acțiune” în mai multe zone din țară

Iarna și-a făcut simțită prezența în mai multe zone din țară, sâmbătă. Utilajele de deszăpezire au acționat în câteva județe din estul țării.

Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumuri, în Galați și Buzău. FOTO: Institutia Prefectului Judetul Buzau Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumuri, în Galați și Buzău. FOTO: Institutia Prefectului Judetul Buzau

 

 


Utilajele acţionează cu antiderapant pe cinci drumuri naţionale din judeţul Galaţi, sâmbătă după-amiază, după ce ploaia s-a transformat în ninsoare, informează Secţia Drumuri Naţionale Buzău. De asemenea, sunt în desfășurare acțiuni de deszăpezire și pe mai multe drumuri din județul Buzău.

 

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat sâmbătă că se circulă în condiţii de iarnă, ninge şi se depune zăpadă pe carosabil pe mai multe artere rutiere din judeţele Alba, Bacău, Gorj, Harghita, Iaşi, Neamţ, Sălaj, Suceava şi Vaslui. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant, se arată într-un comunicat de presă.


Conform sursei citate, nu sunt autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia blocată din cauza condiţiilor meteorologice.

Un blocaj temporar s-a produs, sâmbătă dimineaţă, pe DN 17, pe sectorul cuprins între localităţile Ilişeşti şi Păltinoasa din judeţul Suceava, pe fondul ninsorilor abundente, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi. Potrivit sursei citate, echipele Secţiei Drumuri Naţionale Suceava au intervenit pentru restabilirea circulaţiei, iar traficul pe acest sector s-a desfășurat în condiţii de iarnă, cu ninsoare abundentă şi carosabil cu zăpadă în strat de aproximativ un centimetru.



„Ninsori abundente se înregistrează şi pe alte sectoare din judeţ, în special în zonele de munte. Echipele de deszăpezire ale DRDP Iaşi sunt prezente în teren, pe fondul avertizării cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până mâine”, a precizat DRDP Iaşi, sâmbătă dimineață.

Drumarii le cer şoferilor echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiţii de iarnă. 

ANM a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu de vreme severă în intervalul 18 noiembrie, ora 18,00, - 19 noiembrie, ora 10,00, în sudul Moldovei. De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat cod galben de viituri pe râurile estul ţării începând de sâmbătă, la ora 12,00, până pe 19 noiembrie, la aceeaşi oră. În acest context vor fi afectate râuri din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi), Siret (judeţul Galaţi).


Localităţi fără energie şi circulaţie în condiţii de iarnă, în Vaslui

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor din judeţul Vaslui şi patru localităţi cu peste 2.400 de locuitori au rămas fără energie electrică, sâmbătă, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului.

Echipe ale distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea a două linii aeriene de medie tensiune care sunt afectate parţial.


„În mai multe zone din judeţul Vaslui se circulă în condiţii de iarnă. Rog cetăţenii să conducă prudent şi să nu pornească la drum dacă maşinile nu sunt echipate corespunzător pentru sezonul rece. Solicit primarilor să ia măsuri urgente pentru a asigura siguranţa cetăţenilor şi buna desfăşurare a activităţilor în această perioadă. Este extrem de important să ne asigurăm că drumurile principale şi secundare sunt deszăpezite şi că se iau măsuri de prevenire a formării poleiului”, a precizat prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

Porturile de la malul Mării Negre,  închise, din cauza vântului puternic

Toate porturile de la malul Mării Negre au fost închise, din cauza vântului puternic.

Nu sunt restricţii în domeniul traficului aerian sau feroviar.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă, dacă urmează să se deplaseze în zonele în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei şi să adopte constant o conduită preventivă la volan, pentru a nu fi implicaţi în producerea de evenimente rutiere.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Arbori doborâți pe două drumuri din Cluj. Șosele acoperite de zăpadă - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter