Actualitate

Vremea se răcește în toată țara. Temperaturi sub zero grade și ploi

Temperaturi în scădere în majoritatea zonelor țării, cu vreme friguroasă și ploi. În zonele montane, meteorologii anunță îngheț și zăpadă.

Acțiune de deszăpezire pe drumurile montane/Foto: DRDP Cluj Facebook.com Acțiune de deszăpezire pe drumurile montane/Foto: DRDP Cluj Facebook.com

 

 


Temperaturile maxime se vor afla, în general, pe un trend descendent în următoarele două săptămâni, şi se vor apropia de normele obişnuite ale perioadei, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe aproape întreg intervalul de prognoză, în majoritatea regiunilor, conform estimărilor valabile pentru intervalul 13 - 26 noiembrie, publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 


În Transilvania, temperaturile diurne vor scădea de la medii în jurul a 13 grade, în ziua de 14 noiembrie, până în jurul a 5 grade, în 19 noiembrie. 

Ulterior, mediile maximelor vor creşte spre 9 - 10 grade, în perioada 20 - 22 noiembrie, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni vor oscila uşor de la o zi la alta şi vor fi cuprinse între 4 şi 7 grade. Mediile minimelor vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că vor creşte de la -2 grade, în prima zi a intervalului, la 5 - 6 grade, în 16 noiembrie. După această dată, valorile termice vor scădea la zero grade, în data de 20 noiembrie. 


CITEȘTE ȘI: 
Patru turiști din Cluj, blocaţi în staţiunea Padiş după ce a nins toată noaptea - VIDEO

În a doua săptămână de prognoză mediile minimelor vor scădea treptat spre -2 grade, în 26 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mare în zilele de 15 şi 16 noiembrie, apoi în zilele 18, 19, 22, 23 şi 24 noiembrie.

Și în celelalte zone din țară temperaturile vor scădea trepta, iar ploile își vor face simțită prezența. Astfel, potrivit meteorologilor, de miercuri temperaturile vor fi în ușoară scădere în majoritatea zonelor din țară, iar spre finalul acestei săptămâni vremea va deveni friguroasă în nord, centru, nord-vest, nord-est și în zonele montane.


Vremea la munte

La munte, regimul termic va fi oscilant, cu medii ale maximelor cuprinse între -1 grad şi 7 grade, în intervalul 13 - 19 noiembrie, respectiv între 0 şi 5 grade, în perioada 20 - 26 noiembrie. 

Minimele se vor încadra între -5 şi 2 grade, între 13 şi 19 noiembrie, şi între -3 şi 0 grade în a doua săptămână de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare îndeosebi în intervalul 15 - 19 noiembrie, precum şi în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie.


În acest sfârșit de săptămână, pe drumurile de munte ale județului Cluj au avut loc primele acțiuni de deszăpezire din acest sezon rece. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primele deszăpeziri pe drumurile din Cluj. CJ Cluj anunță că nu sunt drumuri blocate

Viscolul și ninsorile au pus stăpânire pe zona de munte a Clujului. Imagini spectaculoase, surprinse pe Vlădeasa - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter