Actualitate

Patru turiști din Cluj, blocaţi în staţiunea Padiş după ce a nins toată noaptea - VIDEO

Mai mulţi turişti au fost blocaţi, duminică dimineața, 12 noiembrie, în staţiunea Padiş din judeţul Bihor, după ce a nins toată noaptea, iar drumurile erau înzăpezite.

Mai mulţi turişti au fost blocaţi, duminică dimineața, 12 noiembrie, în staţiunea Padiş din judeţul Bihor/ Foto: Salvamont Salvaspeo Bihor - Facebook Mai mulţi turişti au fost blocaţi, duminică dimineața, 12 noiembrie, în staţiunea Padiş din judeţul Bihor/ Foto: Salvamont Salvaspeo Bihor - Facebook

 

 


O autospecială pentru deszăpezire a acţionat duminică la prânz pe ultimii kilometri ai drumului montan Boga-Padiş pentru a elibera carosabilul de zăpada „grea, umedă”, ce a căzut în cursul nopţii trecute, astfel încât la orele după amiezii de duminică să se poată circula în condiţii bune pe întreg tronsonul, a declarat, pentru Agerpres, şeful Secţiei Beiuş al SC Drumuri Bihor, Ioan Sabău.

Proprietarul unei pensiuni din staţiunea Padiş a scris, duminică dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că mai mulţi turişti cazaţi nu au putut pleca cu maşinile deoarece drumul nu este utilizabil, fiind blocat de zăpada căzută, aşezată într-un strat de peste 40 de centimetri.


4 clujeni au rămas blocați în Padiș

Într-o pensiune din Padiş sunt cazaţi şase turişti, din care doi din Ungaria şi patru din Cluj, iar într-o altă pensiune învecinată se află alţi şase, care cu toţii aşteaptă deblocarea drumului.

Potrivit şefului de secţie, în prezent nu mai ninge, iar stratul de zăpadă depăşeşte pe alocuri 30 de centimetri.


„E o zăpadă udă, plină cu apă, nu e pufoasă. Ceea ce înseamnă că e foarte greu să o degajezi, iar înaintarea maşinii este destul de lentă. După ce îndepărtăm zăpada, suntem obligaţi să dăm cu sare. Noi am pornit din Beiuş, dar deszăpezirea o facem pe o lungime de 16 kilometri, mai avem doi kilometri pe urcare până la Cabana Padiş. Utilajul acţionează. Noi oricum interveneam, şi dacă nu erau turişti. Când e polei, zăpadă de chiar de 5 - 10 centimetri, tot timpul se curăţă drumul. Dar a apărut această schimbare de temperatură, care a transformat ploaia în zăpadă, şi fiind cantităţi mari, a devenit o problemă. Iar acum nu sunt temperaturi negative, sunt zero grade, cum e mai greu. Dacă ar fi fost minus cinci, ar fi fost mult mai uşor”, a precizat Ioan Sabău pentru sursa citată anterior.

Potrivit acestuia, traficul spre staţiunea Padiş nu este mare în această perioadă, fiind extra-sezon, însă în week-end sunt mai mulţi turişti care ajung în zonă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Carosabilul umed face victime pe drumurile din Cluj. O mașină a ajuns într-un șanț, în Poieni - FOTO

Viscolul și ninsorile au pus stăpânire pe zona de munte a Clujului. Imagini spectaculoase, surprinse pe Vlădeasa - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter