Actualitate

Tânăr de 28 de ani, prins DROGAT și cu viteză de raliu pe Calea Turzii. S-a ales cu dosar penal

Un șofer în vârstă de 28 de ani a fost prins în timp ce conducea cu 135 km/h pe Calea Turzii din municipiul Cluj-Napoca. Acesta era și drogat.

Un șofer în vârstă de 28 de ani a fost prins în timp ce conducea cu 135 km/h pe Calea Turzii din municipiul Cluj-Napoca/ Foto: IPJ Cluj - Facebook Un șofer în vârstă de 28 de ani a fost prins în timp ce conducea cu 135 km/h pe Calea Turzii din municipiul Cluj-Napoca/ Foto: IPJ Cluj - Facebook

 

 


Un șofer în vârstă de 28 de ani a fost prins în timp ce conducea cu 135 km/h pe Calea Turzii.

 


Potrivit polițiștilor, tânărul a fost testat pozitiv de aparatul drugtest.

CITEȘTE ȘI:
Inconștiență la volan! Șoferi BEȚI sau FĂRĂ PERMIS, prinși pe drumurile din Cluj

„La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 23.55, polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat în trafic, pe strada Calea Turzii, un tânăr de 28 de ani, din comuna Iara, care conducea cu viteza de 135 km/h.
De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.  Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, tânărul fiind totodată sancționat contravențional pentru depășirea limitei legale de viteză, neportul centurii de siguranță și lipsa documentelor prevăzute de lege, cu amendă în valoare totală de 2.465 de lei.
De asemenea, dreptul acestuia de a conduce autovehicule a fost supendat pentru o perioadă de 120 de zile”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


Șoferul fără permis, iar pasagerul cu droguri

Marți, 10 octombrie, polițiștii au oprit o mașină în care se afla un șofer cu permisul suspendat. De asemenea, asupra pasagerului s-au găsit droguri.

„La data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 00.05, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Platanilor, de un tânăr, de 24 de ani, din județul Maramureș, legitimând și pasagerul, de 17 ani, din județul Bistrița-Năsăud.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că, tânărul, de 24 de ani, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus de acesta nu avea asigurare de Răspundere Civilă Auto, figurând cu certificatul de înmatriculare suspendat. În continuare, polițiștii le-au efectuat controale corporale celor doi, iar asupra pasagerului, de 17 ani, a fost descoperit un plic de tip zip-lock care conținea o substanță incoloră.
Ulterior, la controlul autoturismului polițiștii au depistat un alt plic de tip zip-lock, cu o subtanță tip cristal incolor. Cercetăriile au fost preluate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca. Tânărul, de 24 de ani, a fost testat cu aparatele din dotare, ambele rezultate fiind negative. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, a adăugat IPJ Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Măsuri DRASTICE împotriva șoferilor drogați sau băuți, propuse în Senat: nu vor mai putea conduce timp de 10 ani!

Plin de șoferi drogați pe drumurile clujene, dar polițiștii din Florești NU au un drugtest. Primăria a trebuit să-l cumpere

abonare newsletter