Actualitate

Pelerinajele în Israel, suspendate de Patriarhia Română. Ce se întâmplă cu grupurile aflate în Țara Sfântă?

Toate pelerinajele în Ţara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate şi amânate până la restabilirea condiţiilor depline de siguranţă pe teritoriul Israelului.

Toate pelerinajele în Ţara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate şi amânate până la restabilirea condiţiilor depline de siguranţă pe teritoriul statului Israel/ Foto: Agenția Pelerinul Creștin - Facebook Toate pelerinajele în Ţara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate şi amânate până la restabilirea condiţiilor depline de siguranţă pe teritoriul statului Israel/ Foto: Agenția Pelerinul Creștin - Facebook

 

 


Toate pelerinajele în Ţara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate şi amânate până la restabilirea condiţiilor depline de siguranţă pe teritoriul statului Israel, a transmis luni Patriarhia Română.

 


Precizarea Patriarhiei survine „în contextul dramatic creat acum câteva zile de începutul războiului din Israel, context în care au fost surprinşi şi cei aproape 800 de cetăţeni români aflaţi în pelerinaj la Locurile Sfinte”.

CITEȘTE ȘI:
Zeci de pelerini din Cluj și Maramureș, blocați în Israel de război, au ajuns în siguranță în România: „Rugăciunea ne-a adus acasă”

„Încă de la declanşarea conflictului prin atacurile teroriste asupra Israelului, Patriarhia Română a comunicat constant cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României la Tel Aviv, care au contribuit major la coordonarea activităţilor de repatriere în regim special a pelerinilor români aflaţi în diverse oraşe din Israel. Sediul Reprezentanţei Patriarhiei Române la Locurile Sfinte din Ierusalim şi Aşezământul Românesc din Ierihon, care la rândul lor s-au aflat în permanentă legătură cu Ambasada României la Tel Aviv, au fost locuri de refugiu şi sprijin pentru grupurile de pelerini ce s-au adăpostit inclusiv în bisericile celor două aşezăminte”, precizează sursa citată.


Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, transmis luni agerpres, „într-o foarte mare proporţie, pelerinii români aflaţi în ultimele zile în Israel s-au întors cu bine acasă”.

„Aceştia au făcut parte din grupuri care au călătorit organizat prin agenţii de pelerinaj din mai multe eparhii: Bucureşti, Cluj, Maramureş, Deva, Oltenia, Vâlcea etc. Cele 250 de persoane care au călătorit cu Agenţia de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române au revenit acasă în două grupuri distincte, duminică dimineaţa (200 de persoane) şi duminică seara (50 de persoane). Cei care urmează să se întoarcă foarte curând sunt cazaţi în locuri cât mai sigure posibil (un grup se află în Iordania) şi vor reveni cu zboruri ce decolează în funcţie de aprobările autorităţilor militare israeliene”, transmite Patriarhia.


Totodată, Patriarhia Română mulţumeşte Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei României în Israel, în mod special ambasadorului Radu Ioanid, precum şi Părintelui Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, pentru cooperarea exemplară cu autorităţile locale în derularea operaţiunilor de repatriere a pelerinilor români.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un român cu dublă cetățenie a murit în atacurile din Israel. Bărbatul lucra în forțele de apărare israeliene

Apel la donare de sânge în Cluj pentru victimele din Israel

Ultimele Stiri
abonare newsletter