Actualitate

Wizz Air suspendă TOATE ZBORURILE către și dinspre Tel Aviv, pe perioadă nedeterminată

Reprezentanții companiei aeriene Wizz Air anunță suspendarea tuturor zborurilor către și dinspre Tel Aviv, în contextul confruntărilor sângeroase din Israel.

Wizz Air suspendă TOATE ZBORURILE către și dinspre Tel Aviv, pe perioadă nedeterminată. FOTO: Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca Wizz Air suspendă TOATE ZBORURILE către și dinspre Tel Aviv, pe perioadă nedeterminată. FOTO: Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca

 

 


Compania Wizz a anunțat duminică seară suspendarea tuturor zborurilor către și dinspre Tel Aviv, operate de pe aeroporturile din România, în contextul în care Israelul a declarat oficial război Hamas, după ofensiva fără precedent lansată cu o zi în urmă de mişcarea islamistă palestiniană din Gaza.

 


„Ca urmare a escaladării conflictului din Israel, am anulat zborurile către și dinspre Tel Aviv până la o notificare ulterioară. Wizz Air îi contactează direct pe pasagerii afectați, prin e-mail sau SMS, și le oferă opțiuni pentru reprogramare sau rambursare, precum și pentru cazare. Recomandăm pasagerilor care și-au rezervat biletele prin agenții de turism sau platforme online să apeleze la acestea pentru modificări ale rezervărilor. Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape și suntem în legătură cu autoritățile relevante. Wizz Air își cere scuze pentru orice inconvenient, subliniind că siguranța și securitatea pasagerilor, echipajelor și aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”, au transmis reprezentanții companiei aeriene.

Compania opera zboruri spre Tel Aviv și de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, cu o frecvență de 4 zboruri/săptămână, în fiecare marţi, joi, sâmbătă şi duminică.


Anterior, Wizz Air anunțase anularea zborurilor către și dinspre Tel Aviv de duminică, 8 octombrie. 

CITEȘTE ȘI


Apel la donare de sânge în Cluj pentru victimele din Israel

MAE informează că pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv se află o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah cu scopul de a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi pe aeroport.

De asemenea, ministerul român precizează că o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă ale Celulei de Criză MAE s-a deplasat în cursul zilei de duminică în statul Israel, în vederea sprijinirii eforturilor de repatriere a cetăţenilor români, deja întreprinse de către misiunile consulare implicate.


Bulversat de cel mai sângeros atac de pe teritoriul său de la crearea sa, Israelul a declarat oficial război Hamas duminică, după ofensiva fără precedent lansată cu o zi în urmă de mişcarea islamistă palestiniană din Gaza, confruntările făcând peste o mie de morţi în total. Încercând să recâştige controlul după acest atac de amploare - pe uscat, prin aer şi pe mare - în plin Shabbat, sărbătoarea evreiască săptămânală, forţele israeliene au continuat să vâneze duminică membrii Hamas din sudul Israelului şi au continuat loviturile aeriene împotriva ţintelor din Gaza, unde au fost distruse mai multe clădiri.

CITEȘTE ȘI

Zeci de pelerini din Cluj și Maramureș, blocați în Israel de război, au ajuns în siguranță în România: „Rugăciunea ne-a adus acasă”

Mai mulţi membri ai Consiliului de Securitate al ONU, fără a întruni, însă, unanimitatea, au condamnat duminică ofensiva surpriză a mişcării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului în timpul unei întâlniri de urgenţă cu uşile închise.

Peste 700 de israelieni au fost ucişi de la începutul atacului şi 2.150 au fost răniţi, a anunţat armata israeliană într-un nou bilanţ publicat luni dimineaţa.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zborurile Wizz Air către şi dinspre Tel Aviv de duminică au fost anulate, din cauza situației din Israel

Ultimele Stiri
abonare newsletter