Actualitate

Măsuri luate de Primărie ca floreștenii să stea mai puțin timp în trafic, de luni! Pivariu: „Am făcut o analiză detaliată a datelor de trafic”

Primăria Florești va pune în aplicare, începând de luni, măsuri pentru eficientizarea rutelor de transport în comun și pentru reducerea timpului petrecut în trafic de către floreșteni.

Transport în comun în Florești / Foto: CTP Cluj-Napoca Transport în comun în Florești / Foto: CTP Cluj-Napoca

 

 


Primarul Bogdan Pivariu a spus că a fost făcută o analiză detaliată și că se vor lua măsuri care vor ajuta la rezolvarea problemei traficului din Florești:

„Măsuri pentru eficientizarea rutelor de transport în comun din Florești. După o analiză detaliată a datelor de trafic înregistrate de la începutul anului școlar și universitar, am constatat că plecările din stația Cetatea Fetei, de după ora 6:20 dimineața, aduc timpi de parcurgere de peste o oră și jumătate până în zona stației de la Primărie, și chiar întârzieri mai mari până la stațiile de destinație - capăt”, a transmis primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.


Potrivit primarului, începând de luni, 9 octombrie, se vor implementa o serie de măsuri menite să eficientizeze timpul de parcurs în trafic pentru cursele M21 și M26. Astfel:

- Se vor introduce în program plecări cu frecvență mărită din stația Cetatea Fetei - ale celor două curse din două în două minute din Florești, în intervalul 06:00-06:20. 
- Plecările vor fi ajustate ( 6:24-6:30-6:35-6:40), la intervale, în medie, de aproximativ 5-8 minute, între 06:22-08:00, pentru a asigura întoarcerea autobuzelor în intervale mai scurte.
- Se introduce suplimentar linia M21 S, care să întoarcă în sensul giratoriu de pe strada Ioan Rus și să preia călătorii suplimentari de la stațiile Tăuțiului - Muncitorilor - Avram Iancu, în orele de vârf.
- Se introduce o stație suplimentară pe str Cetății în apropierea sensului giratoriu de pe str. Ioan Rus cu plecări la 6:24 - 6:30- 6:35- 6:40.


„Toate aceste aspecte sunt analizate și vor fi monitorizate constant pentru a le verifica eficiența, cu scopul de a îmbunătăți gradul de deservire a populației în condițiile generale de trafic de pe drumul Național DN1 E60 și în întreaga zonă metropolitană. Facem apel la folosirea în număr cât mai mare a mijloacelor de transport în comun”, a adăugat edilul Floreștiului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Străzi sigure în Florești, în urma proiectului de modernizare a iluminatului public. Primarul Pivariu: „Investițiile au sporit siguranța și confortul cetățenilor”

Primăria Florești vrea să ELIMINE abandonul câinilor. Pivariu: „Sterilizarea și microciparea, soluția prin care evităm atacurile asupra oamenilor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter