FLOREȘTI

Străzi sigure în Florești, în urma proiectului de modernizare a iluminatului public. Primarul Pivariu: „Investițiile au sporit siguranța și confortul cetățenilor”

Noi străzi din comuna Florești au devenit mai sigure în urma încheierii procesului de modernizare a iluminatului public din comună.

Modernizare sistem de iluminat public Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Modernizare sistem de iluminat public Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


În cadrul proiectului de modernizare, străzile Valea Gârboului și strada Iazului dispun în prezent de un sistem de iluminat public modern

 


„Am finalizat cu succes proiectul nostru de modernizare a iluminatului public cu finațare din bugetul local. 

Această inițiativă face parte din angajamentul nostru de a crea o comunitate mai sigură și mai luminoasă și va continua cu alte proiecte finanțate din fonduri europene!”, a notat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook. 


Astfel, în anul 2023, modernizarea iluminatului public a vizat următoarele zone:

Strada Valea Gârboului: 1450 de metri liniari cu 257 de stâlpi, în valoare de 499.864 lei 


Strada Iazului: 250 de metri liniari cu 7 stâlpi, în valoare de 189.539 lei.

„Aceste investiții nu au transformat doar aspectul Floreștiului, ci au și sporit siguranța și confortul nostru”, potrivit lui Bogdan Pivariu. 


Aceste străzi se adaugă celor finalizate în 2022, în valoare de 445.907 lei: extinderea și modernizarea iluminatului public - 2452 de metri liniari cu 84 de stâlpi, respectiv modernizarea iluminatului public pe strada Iazului: 1106 de metri liniari cu 36 de stâlpi.

În februarie 2023, Agenția Fondului de Mediu aproba un nou proiect, în valoare de 2 milioane de lei, pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Florești.

CITEȘTE ȘI: 
Continuă modernizarea iluminatului public pe străzile din comuna Florești. Proiect de peste 2 milioane de lei

Finanțarea asigură înlocuirea corpurilor de iluminat învechite cu sisteme noi pe bază LED, montarea de sisteme noi acolo unde acestea lipsesc, respectiv sunt deteriorate.

Proiectul prevede posibilitatea de monitorizare de la distanță a modului de funcționare a echipamentelor, respectiv eficientizarea intervențiilor în caz de defecțiuni, prin tele-gestiune. În localitatea Florești, urmau să fie cuprinse în proiect zonele străzilor: Șesul de Sus, Urușagului, prof. D. Tăuțan, Porii, Catanelor, D. Mocanu, prof. Ioan Rus, Cetății, Florilor, Teilor, Stejarului, Fagului, Salcâmului, Cetatea Fetei, Sub Cetate, Muncitorilor, Poligonului, Abatorului, Tăuțiului, V. Gârboului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un nou proiect a fost demarat pe strada Avram Iancu din Florești. Pivariu: „Vor începe lucrările la sistemul de iluminat public”

Continuă modernizarea iluminatului public pe străzile din comuna Florești. Proiect de peste 2 milioane de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter