Actualitate

Atenție, clujeni! Se fură din mașinile parcate la supermarket-uri. Cum „sparg” hoții mașinile?

Atenție ce lucruri vă lăsați în mașini. Hoții acționează chiar și în parcările supermarket-urilor din Cluj-Napoca.

Un hoț încearcă să intre într-o mașină / Foto: pixabay.com Un hoț încearcă să intre într-o mașină / Foto: pixabay.com

 

 


Doi bărbați au „spart” mai multe mașini din parcarea unui supermarket din Cluj-Napoca, în luna septembrie. Hoții au folosit chei mincinoase și dezasigurarea sistemului centralizat de închidere pentru a pătrunde în mașini. 

 


Polițiștii au reușit să îi identifice pe hoți după ce au pătruns ilegal în două mașini, iar acum aceștia se află sub arest preventiv pentru 30 de zile:

„La data de 2 octombrie, doi bărbați, de 49 și 54 de ani, din județul Mureș au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Secția 2 Poliție, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat. Cercetările au fost demarate la data de 12 septembrie 2023, în baza unei sesizări privind furtul unui laptop din interiorul unui autovehicul aflat în parcarea unui supermarket din municipiul Cluj-Napoca, evaluat la suma de 6.000 de lei. Din cercetările derulate a rezultat că în aceeași zi, prin utilizarea de chei mincinoase și dezasigurarea sistemului centralizat de închidere, bănuiții ar fi pătruns într-un alt autoturism parcat în locația menționată, fără a sustrage bunuri din interior. La data de 20 septembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj – Compartimentul Investigații Criminale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în județul Mureș, municipiul Reghin, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri de interes pentru soluționarea cauzei.


CITEȘTE ȘI:
Mai multe mașini parcate în Cluj-Napoca, forțate noaptea de doi hoți. Unul dintre suspecți este minor

 


La data de 2 octombrie, în urma investigațiilor derulate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Târgu-Mureș, cei doi bărbați, pe numele cărora existau mandate de aducere, au fost depistați și conduși la sediul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore a celor doi, iar ulterior, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a bărbaților pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis IPJ Cluj.

Recent, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a atras atenția șoferilor privind modul în care își depozitează bunurile personale, în special cele de valoare, în mașină când sunt plecați. Polițiștii au transmis că mulți clujeni și-au lăsat bunuri personale de valoare, până și genți de lux, la vedere și că acest lucru poate să îi îndemne pe hoți să vă „spargă” mașina pentru a vă fura bunurile personale.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Unii clujeni parcă-i îndeamnă pe hoți să le fure din mașini! Poliție: „Genți de lux și alte bunuri, lăsate la vedere”

Disperați după parcări, clujenii își rezervă locurile chiar și cu piese de mobilier. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter