Actualitate

Zeci de intervenții Salvamont: 4 clujeni au avut nevoie de ajutor, iar un turist a murit

Echipele de salvamontiști au înregistrat zeci de intervenții, iar în urma accidentărilor 7 persoane au ajuns la spital. 4 clujeni au cerut ajutorul salvatorilor montani.

Echipele de salvamontiști au înregistrat zeci de intervenții/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook Echipele de salvamontiști au înregistrat zeci de intervenții/ Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont - Facebook

 

 


Din cauza accidentărilor pe pârtiile de schi sau pe traseele montane, 7 persoane au fost preluate de echipajele SMURD pentru a fi transportate la spital, informează Dispeceratul Național Salvamont.  

 


În total, salvatorii montani au intervenit în zeci de cazuri, astfel încât în urma intervențiilor un număr de 20 de persoane au fost salvate. 

CITEȘTE ȘI:
Doi turiști s-au rătăcit în Munții Gutâi. S-au speriat de câinii de la o stână și au părăsit traseul. FOTO

De altfel, Salvamont România a înregistrat și o solicitare telefonică din partea a patru clujeni care au avut nevoie de ajutorul echipelor de intervenție. 


„În cazul acestor intervenții au fost salvate 20 de persoane, dintre acestea 5 fiind predate către Serviciul de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. Pentru alte două cazuri s-a solicitat elicopterul SMURD pentru transport la spital. Din păcate, a fost și o persoană care și-a pierdut viața și a fost predată către Serviciul IML.

S-au mai primit 25 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană”, au declarat reprezentanții Dispeceratului Național Salvamont.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Drum lin spre cer, înger drag". Trupul băiatul dispărut în Tarnița, recuperat de salvamontiști!

Ucraineni, prinși în timp ce treceau ilegal granița cu România. În zonă au fost găsiți și grăniceri rătăciți

abonare newsletter