Ştiri din Transilvania

Doi turiști s-au rătăcit în Munții Gutâi. S-au speriat de câinii de la o stână și au părăsit traseul. FOTO

Doi turiști, un român și un suedez, s-au rătăcit în Munții Gutâi după ce au fost speriați de câinii de la o stână de oi.

Doi turiști s-au rătăcit pe munte după ce s-au speriat de câinii unei stâni de oi/ Foto: Salvamont Maramures - Facebook Doi turiști s-au rătăcit pe munte după ce s-au speriat de câinii unei stâni de oi/ Foto: Salvamont Maramures - Facebook

 

 


Doi turişti, un român şi un suedez, care s-au rătăcit în Munţii Gutâi pe traseul Creasta Cocoşului (1.391 metri altitudine) - satul Breb au fost recuperaţi de salvatorii montani în noaptea de marţi spre miercuri, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

 


„Cei doi turişti - unul de 20 de ani, celălalt de 26 de ani - susţin că s-au rătăcit în momentul în care au fugit de câinii unei stâne de oi, întâlnită la coborâre. I-a prins noaptea pe munte şi au deviat de la traseul marcat cu «cruce roşie» de la Creasta Cocoşului spre Breb. Cei doi turişti au fost recuperaţi şi transportaţi în siguranţă până în localitatea Breb, unde aveau asigurată cazarea”, a spus Dan Benga.

CITEȘTE ȘI:
Doi bărbați s-au rătăcit pe munte după ce au consumat alcool şi nu au mai găsit drumul spre stână. FOTO/VIDEO
Inconștiență sinucigasă. O tânără de 24 de ani a murit, după ce a urcat neechipată pe munte - VIDEO

Conform aceleiaşi surse, localizarea celor doi turişti a fost efectuată de STS, iar două echipe de salvatori montani cu utv-ul şi autospeciala din dotare i-au recuperat din munte.


Starea de sănătate a celor doi turişti este bună. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ucraineni, prinși în timp ce treceau ilegal granița cu România. În zonă au fost găsiți și grăniceri rătăciți

Doi adulți și trei copii din Cluj s-au rătăcit pe munte într-o zonă frecventată de urşi. Clujenii au parcurs un traseu foarte dificil. FOTO

Cum te protejezi pe munte dacă ești prins de furtună? Salvamontiști: „NU căuta refugiu în grote”

abonare newsletter