Actualitate

Percheziții în Cluj-Napoca, într-un dosar de trafic de migranți. Fiecare străin „cotiza” între 4.000 - 4.500 de euro pentru a ajunge în Europa

Mai multe persoane au fost reținute, în urma unor percheziții domiciliare la traficanții de migranți din Cluj-Napoca. Traficanții ofereau locuri de muncă fictive, în schimbul a mii de euro, pentru a-i transporta pe migranți în țările din vestul Europei.

Percheziții în Cluj-Napoca/Foto: Poliția Română Percheziții în Cluj-Napoca/Foto: Poliția Română

 

 


Miercuri, BCCO Cluj, împreună cu procurorii DIICOT au au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migrați și complicitate la trafic de migranți.

 


„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2023, ar fi fost constituit un grup infracțional care ar fi acționat în scopul obținerii de beneficii materiale prin facilitarea migrației ilegale, respectiv recrutarea migranților, adăpostirea acestora pe teritoriul României și, ulterior, ar fi înlesnit trecerea ilegală a frontierei de stat, destinația finală fiind țări din vestul Europei”, informează, joi, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. 

Transporturi de migranți, oprite la graniță

Pentru a da o aparență de legalitate activității infracționale, membrii grupului  ar fi  realizat recrutarea migranților, prin intermediul unor firme de plasare a forței de muncă, le-ar fi încheiat contracte de muncă fictive, pe perioade scurte, și le-ar fi facilitat trecerea ilegală a graniței României, încasând de la fiecare migrant sume cuprinse  între 4.000 – 4.500 de euro.   


De asemenea, unul dintre bărbați ar fi intermediat, în numele unei societăți comerciale, obținerea avizelor de muncă, în schimbul a 750 de euro, pentru fiecare dosar.   

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost depistate și oprite șapte transporturi ilegale de migranți, șase pe teritoriul României și unul în Ungaria.


Traficanți reținuți de Poliție

Miercuri, polițiștii au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj–Napoca, fiind descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile și laptopuri, suporți amovibili de memorie, 3.000 de euro și înscrisuri.

Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj – Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane bănuite, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei traficanți de droguri, reținuți de polițiștii din Cluj. Zeci de mii de euro, arme și substanțe interzise, confiscate în urma perchezițiilor

abonare newsletter