Actualitate

Vremea ne joacă feste. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile în Cluj

Vremea este instabilă în această perioadă. Temperaturile cresc și scad în continuu.

Vreme instabilă în Cluj / Foto: monitorulcj.ro Vreme instabilă în Cluj / Foto: monitorulcj.ro

 

 


În ultimele luni, vremea a fost foarte schimbătoare, iar acest lucru continuă și în prezent. Chiar dacă a existat o perioadă cu mai multă căldură și soare, vremea „s-a decis” să ne joace din nou feste. Astfel, zilele următoare vom vedea cum vremea se va tot schimba.

 


În cursul zilei de azi, 30 august, ne putem aștepta la câteva furtuni mai puternice, potrivit weather.com. Șansele de precipitații sunt de 70%, temperatura maximă este preconizată la 24 de grade Celsius, iar cea minimă la 14. Acest lucru se schimbă, însă, în cursul zilei de joi, 31 august, când temperatura maximă va fi de 22 de grade, iar cea minimă scade la 12 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt foarte mari - de 99%. Se anunță ploi și fulgere.

Vineri, 1 septembrie, vremea se încălzește puțin și pare că ploile dispar... pentru un scurt timp. Șansele de precipitații în această zi sunt de numai 10%, iar cerul va fi parțial înnorat. Temperatura maximă crește la 25 de grade Celsius, dar cea minimă va fi tot de 12 grade. Sâmbătă, 2 septembrie, temperatura maximă crește surprinzător la 28 de grade Celsius, iar cerul va fi însorit. Șansele de precipitații sunt mici - de 8%, iar temperatura minimă va fi de 13 grade pe timp de noapte.


CITEȘTE ȘI:
„Clujul, singurul oraș din țară cu un plan de acțiune climatică / Crește exponențial numărul urgențelor medicale legate de căldură”
STUDIU: Valurile de caniculă sunt intensificate de schimbările climatice provocate de om: „Fiecare caniculă este mai puternică”

 

Duminică, 3 septembrie, cerul va fi parțial înnorat, șansele de ploaie vor fi de numai 5%, temperatura maximă de 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade. Cu toate acestea, săptămâna următoare vremea își „dă restart”, fiindcă șansele de ploaie cresc semnificativ luni, 4 septembrie, la 61%. Vor fi ploi ușoare, iar temperaturile scad - temperatura maximă va fi de 26 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade. 


Avertizare de vreme rea

De menționat este și faptul că județul Cluj se află miercuri, 30 august, sub o avertizare de cod galben de vreme rea. Mai exact, în Cluj vor fi vijelii, iar în unele zone iar grindină:

„În intervalul menționat în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp”, se arată în mesajul de avertizare al meteorologilor. 

CITEȘTE ȘI:

Cât mai ține vremea caldă la Cluj? Prognoza pentru prima lună de toamnă

Căldură extremă în România. Clujul, sub avertizări de Cod Portocaliu și Galben de caniculă pentru următoarele zile

abonare newsletter