Actualitate

Cât mai ține vremea caldă la Cluj? Prognoza pentru prima lună de toamnă

Cluj-Napoca între ciocan și nicovală: prea cald sau prea frig? Iată ce temperaturi aduc ultimele zile din august și primele zile de toamnă în Cluj și în țară.

Prognoza pentru prima lună de toamnă. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Prognoza pentru prima lună de toamnă. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Începutul săptămânii aduce temperaturi extreme pentru clujeni. Un cod galben de caniculă a fost anunțat pentru prima zi a săptămânii, când temperatura va urca până la 36 °C. Disconfortul termic va fi resimțit până marți, 29 august, inclusiv. 

 


De miercuri, 30 august, temperaturile vor scădea ușor până în jurul valorii de 25°C. Tot atunci sunt așteptate și câteva averse, probabilitatea de precipitații fiind de 60%, iar cea de furtuni și descărcări electrice de 17%. 

Ziua de joi, 31 august, va fi ceva mai răcoroasă, cu cer noros, temperatura estimată fiind de 21°C.  Probabilitatea de precipitații este de 91%, iar cea de furtuni și descărcări electrice de 26%. 


Vineri, 1 septembrie, temperatura crește puțin, ajungând până la 24°C. Ziua va fi parțial însorită, dar cu rafale de vânt ce vor atinge 37 km/h. 

Weekend-ul aduce valori plăcute pentru această perioadă. Sunt așteptate zile însorite cu temperaturi care ajung până la 26°C. Vântul va bate ușor, iar cerul va fi parțial însorit. 


Prognoză meteo pentru septmebrie, în țară

Vremea este schimbătoare în toată țara, la finalul lunii august și începutul lunii septembrie.

În săptămâna 28.08.2023-04.09.2023, temperaturile vor fi destul de ridicate pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Abateri termice pozitive vor exista în jumătatea estică a țării, unde sunt așteptate valori cuprinse între 20-22°C. Tot 22°C sunt așteptate și în sudul țării cu precădere în județele Teleorman și Giurgiu. 


Cantitatea de precipitații va fi în general una normală pentru această perioadă. Excepție fac nord-vestul și sudul României:  în Crișana și Maramureș sunt așteptate cantități mari de precipitații, în timp ce sudul țării rămâne deficitar din acest punct de vedere. 

În săptămâna 04.09.2023-11.09.2023, în toate regiunile sunt așteptate temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Cele mai mari valori sunt înregistrate în vestul, sudul și estul țării, unde media temperaturilor este de 19°C. 

Cantitatea de precipitații va fi în general una normală pentru această perioadă. 

În săptămâna 11.09.2023-18.09.2023, temperaturile cresc semnificativ pe întreg teritoriul țării, mai ales în partea de sud și sud-est, unde media este de 18°C. În centrul României temperaturile vor fi cuprinse între 14-16°C. 

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 18.09.2023-25.09.2023, mediile valorilor termice vor fi puțin mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în estul și sud-estul României, unde sunt înregistrate temperaturi cuprinse între 14-16°C. 

Cantitatea de precipitații va depăși limitele normale doar în zonele montane.

Material realizat de Anamaria Vîrlan, studentă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, anul II.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Căldură extremă în România. Clujul, sub avertizări de Cod Portocaliu și Galben de caniculă pentru următoarele zile

abonare newsletter