Actualitate

Căldură extremă în România. Clujul, sub avertizări de Cod Portocaliu și Galben de caniculă pentru următoarele zile

Canicula se menține în România și în zilele ce urmează. Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod Portocaliu și Galben, valabile pentru județul Cluj.

O nouă avertizare meteo de caniculă emisă de meteorologi pentru Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com O nouă avertizare meteo de caniculă emisă de meteorologi pentru Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 28 august, noi avertismente de caniculă și disconfort termic ridicat la nivelul întregii țări.

 


Luni (28 august) valul de căldură se va menține, iar meteorologii au emis o atenționare Cod Galben pentru estul Transilvaniei, în Dobrogea, în nordul Munteniei și al Olteniei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

CITEȘTE ȘI: 
Canicula topește România. Încă o zi cu temperaturi extreme la Cluj

Tot astăzi, în Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei este în vigoare un Cod Portocaliu de caniculă și temperaturi extreme. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


Avertizare meteo. Cod Portocaliu de caniculă pentru Cluj și alte județe din țară/Foto: ANM

Marți (29 august) valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

Cod galben de caniculă în Cluj, emis pentru marți, 29 august 2023/Foto: ANM

Totodată, în sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei și partea continentală a județului Constanța se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Canicula topește România. Încă o zi cu temperaturi extreme la Cluj

A fost prelungit Codul portocaliu de caniculă în Cluj! Maximele vor ajunge la 39 de grade Celsius

Ultimele Stiri
abonare newsletter