Actualitate

Inuman! Cățelul lăsat în mașină pe căldură a murit din cauza hipertermiei

Patrupedul din rasa Bichon, „uitat” de proprietar în mașină, pe o vreme caniculară cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, a murit în cabinetul medicului veterinar. În ciuda eforturilor, cățelul nu a putut fi salvat.

Acțiune de salvare a unui patruped. Din nefericire, micuțul Bichon a murit din cauza supraîncălzirii/Foto: Federația pentru Drepturile Animalelor Transilvania Facebook.com Acțiune de salvare a unui patruped. Din nefericire, micuțul Bichon a murit din cauza supraîncălzirii/Foto: Federația pentru Drepturile Animalelor Transilvania Facebook.com

 

 


Pompierii clujeni au intervenit, luni, pentru a salva un patruped închis în portbagajul unei mașini. În condiții de temperaturi extreme, micuțul patruped, deshidratat, a fost transportat pentru un consult de specialitate la un cabinet veterinar. Din păcate, câinele a murit ulterior din cauza supraîncălzirii.

 


Reprezentanții Federației pentru Drepturile Animalelor Trnasilvania au tras un semnal de alarmă în privința riscurilor la care sunt expuase animalele de companie, atunci când sunt lăsate în mașină, în condiții de căldură extremă.

„Nu îți lăsa prietenul închis în mașină! E caniculă!


Până îți faci cumpărăturile sau iți bei cafeaua pe terasă, fără el, îl vei găsi mort în chinuri groaznice!!!”, avertizau membrii federației

Din nefericire, în cazul micuțului Bichon nu s-a mai putut face nimic, după ce acesta a fost abandonat în autoturism vreme de zeci de minute, pe o vreme caniculară. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

La un pas de tragedie. „Nu îți lăsa prietenul închis în mașină!”

Cod galben de CANICULĂ în Cluj. Maximele vor ajunge la 37 de grade Celsius

abonare newsletter