Actualitate

Lucrări la sistemul de colectare a deșeurilor plutitoare de pe râul Someșul Mare. Care este stadiul lucrărilor? FOTO

Lucrările la sistemul de colectare a deșeurilor plutitoare de pe râul Someșul Mare sunt în plină desfășurare, stadiul de realizare a investiției fiind de circa 70%.

Lucrările la sistemul de colectare a deșeurilor plutitoare de pe râul Someșul Mare sunt în plină desfășurare, stadiul de realizare a investiției fiind de circa 70%/ Foto: Apele Române Someș-Tisa - Facebook Lucrările la sistemul de colectare a deșeurilor plutitoare de pe râul Someșul Mare sunt în plină desfășurare, stadiul de realizare a investiției fiind de circa 70%/ Foto: Apele Române Someș-Tisa - Facebook

 

 


Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa anunţă că lucrările la sistemul de colectare a deşeurilor plutitoare de pe râul Someşul Mare sunt în plină desfăşurare şi că până acum sunt realizate în proporţie de 70%.

 


„Lucrările la sistemul de colectare a deşeurilor plutitoare de pe Someşul Mare, realizate în proporţie de 70%. Lucrările la sistemul de colectare a deşeurilor plutitoare de pe râul Someşul Mare sunt în plină desfăşurare. Acesta este amplasat în localitatea Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, în amonte de podul pietonal care asigură legătura între Beclean şi Beclenuţ. Acesta este amplasat în localitatea Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, în amonte de podul pietonal care asigură legătura între Beclean şi Beclenuţ”, a transmis Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa.

CITEȘTE ȘI:
Clujul, „invadat” de gunoaie pe Someș. Boc: „Vom pune un stăvilar până când oamenii învață să nu mai arunce mizerii în apă”

Potrivit sursei citate, deşeurile vor fi colectate de pe suprafaţa apei cu ajutorul unor construcţii realizate din gabioane.


„Sistemul de intervenţie este alcătuit din: drum de acces din piatră spartă şi balast; platformă din piatră spartă; cuvă de colectare a deşeurilor plutitoare, încastrată în malul stâng; secţiune de colectare a plutitorilor, realizată din gabioane; epiu de dirijare a plutitorilor, realizat din gabioane; protecţie de mal din gabioane (102 metri pe malul drept, 120 de metri pe malul stâng). Investiţia face parte dintr-un demers amplu, prin care Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa vizează amplasarea a patru sisteme de colectare a deşeurilor plutitoare de pe râuri, care constituie proiecte pilot şi vor fi realizate în două etape. În prima etapă, sunt realizate aceste secţiuni, pe Someşul Mare, la Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud şi pe Someş, în localitatea Odoreu, judeţul Satu Mare. Aceste sisteme sunt finanţate de la bugetul de stat, iar valoarea totală a investiţiei sistemelor realizate în prima etapă este de 4.683.042 lei”, se mai arată în comunicat.

Etapa a doua vizează secţiunile situate pe râul Lăpuş, în zona satului Mocira, comuna Recea, judeţul Maramureş şi pe râul Someşul Mare, în localitatea Mica, judeţul Cluj.


„Implementarea la nivel bazinal a unor astfel de secţiuni de intervenţie va aduce beneficii atât pentru factorii de mediu, cât şi pentru dezvoltarea socio-economică a zonelor vizate”, menţionează comunicatul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii care găsesc gunoaie pe Someș pot sesiza autoritățile pentru a face curățenie. Ce trebuie să faci pentru a trimite sesizarea?

Cantitate RECORD de deșeuri colectate de clujeni la aparatele de reciclare cu recompensă. Peste 60.000 de ambalaje adunate în mai puțin de două săptămâni

Ultimele Stiri
abonare newsletter