Actualitate

Numărul accidentelor grave cu trotinete s-a dublat anul trecut. 9 din 10 se produc din cauza celor care folosesc acest mijloc de transport

Numărul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este în creştere în ultimii ani, numai în 2022.

Două fete care încearcă să ia o trotinetă/ Foto: pixabay.com Două fete care încearcă să ia o trotinetă/ Foto: pixabay.com

 

 


Numărul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este în creştere în ultimii ani, numai în 2022 fiind înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021, potrivit asiguratorilor.


Organizaţia citează datele puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit cărora anul trecut au avut loc peste 1.250 de astfel de accidente, uşoare şi grave.


CITEȘTE ȘI:
Peste 3.000 de trotinete electrice pe străzile din Cluj-Napoca. Ce reguli trebuie să respecte cei care folosesc mjloace de transport alternativ
Civilizație á la Cluj! Trotinete parcate în mijlocul drumului!

„Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se: abaterile de la respectarea regulilor de circulaţie, viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers sau circulaţia pe sens opus. În 2022, au fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021, când au fost raportate 75 de astfel de accidente, rezultând decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 131 persoane şi rănirea uşoară a altor 5”, precizează UNSAR.

Procentul mare de accidente rezultate din vina conducătorilor de trotinete se păstrează şi în cazul accidentelor uşoare. Practic, dintr-un total de 1.097 de astfel de accidente uşoare, 893 au fost produse din cauza utilizatorilor acestui tip de vehicule, soldate cu rănirea uşoară a 919 persoane.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

REGULI pentru utilizarea trotinetelor electrice din Cluj-Napoca. Noul regulament a fost aprobat

Prezență redusă la urne în Paris pe tema interzicerii trotinetelor electrice. Decizia finală, pe masa primăriei

Ultimele Stiri
abonare newsletter