Monitorul Cartierelor

Civilizație á la Cluj! Trotinete parcate în mijlocul drumului!

Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.

 

Oamenii au făcut din ce în ce mai multe reclamații cu privire la modul de folosire și parcare a trotinetelor.


Trotinetele electrice au devenit un chin pentru clujeni, deoarece oamenii care le folosesc nu respectă regulile de circulație și de parcare. După trotinete aruncate în Canalul Morii, a venit rândul ca acesre mijloace de transport să fie pur și simplu abandonate în mijlocul drumului, cu riscuri mari de producere a accidentelor rutiere.

Un astfel de exemplu a fost înregistrat în cartierul Andrei Mureșanu, pe strada Mikszáth Kálmán. În fotografie se pot observa două trotinete electrice parcate exact pe un prag de limitare a vitezei.


Utilizatorii trebuie să parcheze trotineta în centrul orașului, în zona verde marcată pe hartă în aplicație. Dacă persoana parchează trotineta în afara zonei marcate pe hartă va fi penalizată cu suma de 150 de lei, potrivit regulilor impuse de firma de care aparțin aceste trotinete.

Reamintim că anul trecut, o asociație a făcut câteva propuneri pentru completarea regulamentului privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice în Cluj-Napoca, între care se numără și interzicerea folosirii acestora de către tineri cu vârste sub 18 ani.

CITEȘTE ȘI:

RCA devine obligatoriu pentru trotinete! Când intră în vigoare legea?

Clujul, „vestul sălbatic” al trotinetelor. Peste 1.200 de trotinete electrice, RIDICATE în 2022 de pe domeniul public

Trotinetiștii, cei mai periculoși participanți la trafic. Pietonii, dar și șoferii se tem de ei

Ultimele Stiri
abonare newsletter