Actualitate

Căldură extremă în România. Zi de foc în Cluj, cu temperaturi de până la 35 de grade

Vreme caniculară pentru acest început de weekend, cu temperaturi ce vor ajunge la 37 de grade Celsius. În Cluj se anunță o zi de foc.

în imagine: Tânăr care se răcorește în zi caniculară/Foto: Depositphotos.com în imagine: Tânăr care se răcorește în zi caniculară/Foto: Depositphotos.com

 

 


Sâmbătă sunt anunțate temperaturi caniculare în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi sud-estul Moldovei, regiuni unde şi disconfortul termic va fi ridicat, potrivit unei atenţionări Cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

 


Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Din după-amiaza zilei de sâmbătă vremea va deveni instabilă în regiunile vestice şi sud-vestice.


În Cluj, sâmbătă este valabil codul galben de caniculă, emis vineri de meteorologi, valabil până sâmbătă ora 10:00. Cerul va fi predominant însorit, iar vântul va sufla variabil. Temperatura maximă va fi de 35 de grade Celsius, iar cea minimă de 17 grade Celsius.

De duminică, în Cluj sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică, cu ploi scurte, iar termometrele vor indica cu zece grade mai puțin, astfel că maxima zilei de mâine se va situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius. 


Foto: Depositphotos.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un nou val de căldură peste România. Început canicular de week-end în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter