Actualitate

A vrut să se simtă bine la Untold. Droguri găsite în bagajele unui francez pe Aeroportul Cluj

Mai mulți tineri care veneau la Untold au fost prinși cu droguri asupra lor.

Droguri descoperite în bagajul unui francez pe Aeroportul Cluj. Foto: Poliția de Frontieră Cluj Droguri descoperite în bagajul unui francez pe Aeroportul Cluj. Foto: Poliția de Frontieră Cluj

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca au descoperit, la controlul de frontieră un cetăţean francez, care avea asupra sa, ascunse în bagajele personale, substanțe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor și substanțelor psihotrope sau psihoactive. 


„În data de 3 august, ora 00.10, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind din direcția Basel, un bărbat în vârstă de 26 de ani, cetățean francez. În baza analizei de risc, bărbatul a fost selectat în vederea efectuării unui control amănunțit asupra bagajelor personale. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele pasagerului, o substanţă solidă, de culoare maro, ambalată într-o folie de plastic transparentă şi o ţigară artizanală, ambele cu miros înţepător”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Cluj.

Potrivit acestora, din primele cercetări a rezultat faptul că bărbatul a venit în ţara noastră la un festival din judeţul Cluj, iar substanțele descoperite asupra sa sunt pentru consum propriu în scop recreativ.


„În cauză a fost sesizată Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Structura Teritorială Cluj, în vederea cercetării faptelor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, mai spun polițiștii.

De asemenea, polițiștii avertizează că în toate punctele de frontieră din România se fac verificări și acțiuni preventive pentru informarea tinerilor privind traficul și consumul de droguri, alături de echipaje canine.


„Având experiența anilor trecuți, reamintim că introducerea de substanțe psihoactive în România se pedepsește conform legilor în vigoare. De altfel, ca urmare a activităților specifice, am identificat situații de deținere a unor substanțe interzise. Polițiștii de la Poliția de Frontieră din Sighetu Marmației au depistat într-un autoturism oprit în trafic, pe o stradă din localitate, doi tineri, de 19 și 20 de ani, care dețineau șase pliculețe și două țigări cu substanțe susceptibil de a fi interzise. Tinerii au declarat că substanțele sunt pentru consum propriu și se deplasau către un festival de muzică", a declarat Liviu Done, comisar șef Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre avantajele și disconfortul create de UNTOLD: „S-au făcut îmbunătățiri fundamentale de la an la an”

Trei traficanți de droguri, reținuți de polițiștii din Cluj. Zeci de mii de euro, arme și substanțe interzise, confiscate în urma perchezițiilor

DIICOT trimite în judecată gruparea care vindea droguri elevilor pe contul „Iarba dulce” cu 11.000 de membri. Acționau și în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter