Actualitate

Șoferi băuți sau drogați, depistați în trafic pe drumurile din Cluj

Mai mulți șoferi beți sau aflați sub influența substanțelor psihoactive au fost opriți în trafic de oamenii legii, înainte de producerea unor tragedii.

Acțiuni de amploare ale poliției în Cluj/Foto: IPJ Cluj Acțiuni de amploare ale poliției în Cluj/Foto: IPJ Cluj

 

 


În cursul ultimelor zile, șoferii beți s-au înmulțit pe drumurile din județul Cluj

 


Polițiștii efectuează cercetări privind infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, după ce sâmbătă au depistat, pe DC154 din localitatea Apahida, un bărbat de 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. 

Testarea bărbatului cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că ulterior acestuia i-au fost recoltate probe biologice la unitatea medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei.


Drogat la volan, prin Câmpia Turzii

În după amiaza zilei de duminică, în jurul orei 16.25, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din același municipiu, pe strada Parcului.

Testarea cu aparatul drug test a acestuia a indicat prezența substanțelor psihoactive, fiind astfel condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice. 


Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De altfel, în acest weekend polițiștii clujeni au identificat mai mulți șoferi băuți la volan. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un conducător auto de 49 de ani, din Turda, care se deplasa cu un autoturism pe strada Armatei, aflându-se sub influența alcoolului.


Testarea lui cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

CITEȘTE ȘI: 
Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale. Legea „Anastasia”, în vigoare de azi

Alți conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice au fost depistați în Gherla, unde un șofer de 53 de ani avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat

Spre exemplu, polițiștii din Dej au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale și au reținut 5 permise de conducere în urma controalelor din trafic efectuate în acest weekend. 

De asemenea, în Huedin, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 44.000 de lei. Au fost reținute 7 permise de conducere, 6 dintre acestea pentru efectuarea unor manevre de depășire neregulamentare, dar și 4 certificate de înmatriculare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoferi băuți sau fără permis, pe drumurile din Cluj. Zeci de sancțiuni contravenționale și amenzi de 13.000 de euro

Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale. Legea „Anastasia”, în vigoare de azi

abonare newsletter