Actualitate

Șoferi băuți sau fără permis, pe drumurile din Cluj. Zeci de sancțiuni contravenționale și amenzi de 13.000 de euro

Polițiștii clujeni au desfășurat acțiuni de amploare pe drumurile din Cluj, pentru depistarea neregulilor în trafic. Mai mulți șoferi au rămas pietoni, iar amenzile au curs pentru conducătorii auto indisciplinați.

Acțiuni de amploare ale poliției în Cluj/Foto: IPJ Cluj Acțiuni de amploare ale poliției în Cluj/Foto: IPJ Cluj

 

 


În acest sfârșit de săptămână, în sistem integrat, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale și investigarea criminalității economice, precum și din alte structuri, organizează mai multe acțiuni în localitățile urbane, dar și rurale din județ.

 


Vineri, în jurul orei 00.20, polițiștii Secției 5 Poliție Cluj-Napoca, alături de cei ai Biroului Rutier au depistat un conducător auto care se deplasa cu un autoturism pe strada Bulevardul 1 Decembrie 1918, deși se afla sub influența alcoolului. Testarea alcoolscopică a acestuia a indicat 0,46 mg/alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii municipiului Gherla au depistat în jurul orei 21.20, un tânăr de 23 de ani, din comuna Iclod, care se afla la volanul unui autoturism, pe strada Bobâlna din municipiu, deși dreptul de a conduce vehicule îi era suspendat.


CITEȘTE ȘI: 
Bărbat care avea mandat de executare a pedepsei închisorii pe numele său, reținut de polițiști cu focuri de armă

Au fost reținute 17 permise de conducere, dintre care 5 pentru alcool, iar restul pentru exces de viteză și alte abateri. Pentru neregulile constatate, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

„În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 744 de persoane și verificate în trafic 303 autovehicule.


S-au aplicat 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 67.300 de lei, dintre care 113 pentru nerespectarea legislației rutiere, context în care polițiștii aflați în filtre au depistat în flagrant 6 infracțiuni, fiind întocmite dosare penale”, informează IPJ Cluj. 

Polițiștii, alături de jandarmi și celelalte structuri cu atribuții în domeniu vor desfășura astfel de acțiuni pe toată durata weekendului, potrivit sursei citate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șoferi băuți sau fără permis, pe drumurile din Cluj. Un bistrițean care circula cu peste 100 km/h prin localitate, tras pe dreapta de polițiști

abonare newsletter