Actualitate

Șoferi pericol public! Amenzi de mii de lei pentru șoferii băuți sau fără permis

„Șoferii” fără permis ori conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice își fac loc pe drumuruile din Cluj, reprezentând un pericol major pentru participanții la trafic și pentru pietoni. Polițiștii au împărțit amenzi.

Șoferii băuți sau fără permis, sancționați de polițiștii clujeni/Foto: IPJ Cluj Șoferii băuți sau fără permis, sancționați de polițiștii clujeni/Foto: IPJ Cluj

 

 


Marți, în jurul orei 20.45, polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat pe strada Oașului, din municipiul Cluj-Napoca un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 


La aceeași dată, în jurul orei 18.30, pe DC 141, în localitatea Suceagu, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Gilău.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.


În ambele cazuri au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Băuți la volan, prin centrul Clujului

Marți, 11 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii Biroului Rutier Cluj au oprit pentru control autoturismul condus pe strada Horea, de un bărbat de 29 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 zile. 


Ulterior, în jurul orei 19.40, polițiștii Biroului Rutier Cluj au oprit pe strada Horea un alt autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, care, de asemenea, a fost testat în privința consumului de alcool.

Rezultatul indicat a fost de 0.38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 zile.


În cadrul acțiunilor pentru prevenirea accidentelor de circulație, desfășurate de polițiștii clujeni, au fost reținute șase permise de conducere, din care două pentru consum de alcool. În urma acțiunii desfășurate punctual pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 107 sancțiuni contravenționale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

La volan, dar fără permis. Un bărbat din Cluj a refuzat testarea cu etilotestul și s-a ales cu dosar penal

Beat la volan, prins de polițiști în Apahida. Avea o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat

Șoferi băuți sau fără permis, pe drumurile din Cluj. Zeci de sancțiuni contravenționale și amenzi de 13.000 de euro

abonare newsletter