Actualitate

Percheziții la infractori care traficau droguri pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România. Vindeau prafuri și în Cluj. VIDEO

Polițiștii au făcut 36 de percheziții în România la locuințele unor infractori care făceau trafic internațional de droguri și trafic de migranți.

Percheziții la traficanți de droguri / Foto: Poliția Română Percheziții la traficanți de droguri / Foto: Poliția Română

 

 


Poliţiştii din Satu Mare și procurorii D.I.I.C.O.T. au pus în aplicare 36 de mandate de percheziţie domiciliară, pe teritoriul României, care vizau destructurarea unui grup infracţional organizat pentru trafic de migranţi şi trafic de droguri de mare risc.

Concomitent, a fost pusă în aplicare şi o autorizaţie de percheziţie pe teritoriul Austriei.


Trafic de migranți și droguri

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2022, mai multe persoane, în principal cetăţeni români, ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, de origine afro-asiatică, pe ruta Ungaria-Austria:

„Migranţii, după ce ar fi ajuns, ilegal, pe teritoriul Ungariei, ar fi fost preluaţi de către membrii grupului infracţional, din zona localităţii Szeged/ Ungaria şi transportaţi, în condiţii precare, până în apropierea localităţii Nickelsdorf/ Austria, pentru 3.000 de euro, pentru fiecare migrant. În cadrul cercetărilor, s-a conturat bănuiala rezonabilă că membrii grupului infracţional organizat ar fi realizat peste 20 de transporturi de migranţi, pe teritoriul Ungariei. Parte dintre aceste transporturi ar fi fost interceptate de către membrii maghiari ai echipei comune de anchetă, pe teritoriul Ungariei, unii dintre organizatori fiind arestaţi preventiv de către autorităţile judiciare din Ungaria. De asemenea, s-a reţinut şi faptul că grupul infracţional organizat ar fi săvârşit, concomitent, infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc, pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România”, potrivit Poliției Române. 


Droguri comercializate în Cluj

„Pe teritoriul ţării României au fost realizate două capturi de droguri traficate de membrii grupului, 2,7 kilograme de droguri de mare risc (3-CMC, amfetamină şi ketamină), în judeţul Constanţa, care ar fi urmat să fie comercializate în cadrul unui festival, respectiv 500 de grame de droguri de mare risc (3-CMC), în judeţul Cluj”, a transmis Poliția.

Totodată, poliţiştii pun în executare un mandat european de arestare emis de autorităţile maghiare. Cooperarea judiciară a fost facilitată prin intermediul EUROJUST, fiind încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare din Ungaria.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, „capitala drogurilor”. Horia Nasra: „Dacă sunt mai importante artificiile decât o campanie de prevenție, avem o problemă”

Numărul consumatorilor de droguri, în creştere puternică la nivel mondial între 2011-2021

abonare newsletter