Actualitate

Vremea rea persistă la Cluj și în restul țării. Cod galben de furtună, ploi torențiale și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, vineri, un nou Cod galben de vreme instabilă în mare parte din țară, inclusiv tot județul Cluj.

Tot județul Cluj, sub avertizare meteo/ Foto: monitorulcj.ro Tot județul Cluj, sub avertizare meteo/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Tot județul Cluj se află vineri, 2 iunie, sub avertizare Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt puternic.

 


Avertizarea meteorologică este valabilă pentru ziua de vineri, în intervalul 12:00-23:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte. În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte.


„Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor”, au transmis meteorologii.

Zonele vizate de Codul galben de vreme rea/ Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoză meteo pentru 3 zile, în Cluj. Scăpăm de ploaie în primul weekend din iunie?

Subsoluri, garaje și curți din Cluj, pline de apă după furtună! 26 adulți și 6 copii, evacuați din parcarea inundată de la VIVO

abonare newsletter