Actualitate

Ireal! 25 de hoți de motorină din Gara Dej au scăpat de pușcărie după ce judecătorii au anulat probele procurorilor

După ce în primă instanță au fost condamnați, unii la pedepse cu executare între 3 ani și 4 ani și jumătate, toți inculpații din dosarul furturilor de motorină din Gara Dej au fost achitați definitiv, scrie clujust.ro

După ce în primă instanță au fost condamnați, unii la pedepse cu executare între 3 ani și 4 ani și jumătate, toți inculpații din dosarul furturilor de motorină din Gara Dej au fost achitați definitiv/ Foto: fotografie încărcată pe Google Maps

 

 


Potrivit clujust.ro, după ce în primă instanță au fost condamnați, unii la pedepse cu executare între 3 ani și 4 ani și jumătate, toți inculpații din dosarul furturilor de motorină din Gara Dej au fost achitați definitiv astăzi de către un complet de judecată de la Curtea de Apel Cluj.

 


Este vorba de dosarul furturilor de motorină din Gara Dej, în care a fost inculpat un polițist și alte 24 de persoane. Procurorii au estimat un prejudiciu de aproape 20.000 de euro.

„În fapt, inculpații, profitând de cunoștințele din domeniul manipulării mijloacelor rulante pe calea ferată, de accesul la informații privind traseul și orarul tranzitării unei anumite stații de trenurile încărcate cu produse petroliere finite, au constituit, în perioada 18 martie — 28 iulie 2012, un grup infracțional organizat care avea ca scop săvârșirea infracțiunii de furt calificat, respectiv sustragerea de cantități de benzină și motorină din vagoanele-cisternă din componența trenurilor care staționau în stația respectivă. Aceștia au beneficiat de protecția acordată de șeful de post, în schimbul furnizării unor produse petroliere”, se arată în decizie.


Citește continuarea articolului pe clujust.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

25 de persoane, printre care şi doi poliţişti, trimise în judecată pentru furt de combustibil din trenuri

4 hoți au furat combustibil din tren! Polițiștii din Cluj au găsit 860 de litri de carburant la percheziții

Ultimele Stiri
abonare newsletter