Actualitate

Clujul, pustiu în lipsa elevilor. Nici țipenie de om, dimineața la 7, în cartierele clujene. FOTO

Greva din învățământ a intrat în cea de a patra zi, iar o parte din școli au fost închise. Străzile din Cluj-Napoca au ajuns pustii la ora 7:30 dimineața, oră la care în mod normal părinții își duceau copiii la școală.

Greva din învățământ a intrat în cea de a patra zi/ Foto: Florin Morosanu - Facebook Greva din învățământ a intrat în cea de a patra zi/ Foto: Florin Morosanu - Facebook

 

 


70% din profesorii clujeni participă la greva generală.

 


Pentru unii elevi, greva profesorilor reprezintă o pauză forțată, după ce anul școlar în curs, primul cu o nouă structură, a avut porniri întârziate la fiecare modul iar zilele libere acordate de guvern și recuperările au bulversat și mai mult programul de învățământ. 

O parte dintre părinți au ales să-și țină copiii acasă, iar acest lucru a putut fi observat pe străzile din Cluj-Napoca, care în mod normal la primele ore ale dimineții se circula bară la bară. 


În Bună Ziua și Andrei Mureșanu nu se vede țipenie de om la ora 7:30.

Clujul, pustiu în lipsa elevilor/ Foto: Florin Morosanu - Facebook
Străzi din Cluj-Napoca, pustii din cauza grevei/ Foto: Florin Morosanu - Facebook
 

Doar un câine poate fi văzut care așteaptă să „apară o mașină ori un om să latre și el la cineva”.


„Așa arată greva la 7.30 dimineața prin Bună Ziua și Andrei Mureșanu. Și un câine aștepta, stoic cumva, la gard, sa apară o mașină ori un om să latre și el la cineva”, a transmis Florin Moroșanu.

Sute de profesori din Cluj ies în stradă

Joi, 25 mai, sute de profesori din Cluj pregătesc o acțiune de protest în fața Instituției Prefectului. 


„Acțiunile de protest au început deja în Iași și Buzău. Pentru astăzi se dorește o întâlnire cu toți colegii din țară la cele două federații sindicale, programată pentru ora 17, cu reprezentanții Guvernului. 

Iar pentru joi, pe lângă acțiunea pe care o vom desfășura în Cluj, între orele 12:00-13:00, și în București colegii vor participa la un marș de protest la care au fost chemați și părinții, și elevii. 

În Cluj, lumea este foarte nemulțumită și ne-a cerut să manifestăm, astfel că mâine pot participa peste 500 de persoane la acțiunea de protest”, a declarat liderul SLIP Cluj, Lucia Cojocaru

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Profesorii în grevă, educația în declin! Elevii se descurcă greu la citire, matematică și științe. În loc să evoluăm, ne întoarcem în urmă cu două decenii

Susțin sau nu părinții greva profesorilor și ce se întâmplă cu salariile cadrelor didactice pe durata protestelor?

abonare newsletter